Discover the finest spaces
Delen

Spant! Bussum opent nieuwe congreslocatie

Nieuw horecaplein met toegang tot plenaire zaal

Een gloednieuwe congreslocatie, binnen de muren van de bestaande locatie. Dat is het resultaat van de grootscheepse renovatie die Spant in Bussum deze zomer onderging. De congres- en evenementenlocatie kreeg een nieuw horecaplein, met directe toegang naar de eveneens onlangs verbouwde plenaire zaal voor 275 personen.

Bij de verbouwing van deze zomer werd met name het restaurant in het souterrain van de locatie aangepakt. Hier werd een horecaplein gecreëerd, met een nieuwe open en lichte indeling vol duurzame elementen. Pronkstuk van het nieuwe horecaplein zijn de glazen lichtkoepels, die voor de deur van het pand in de stoep zijn aangebracht. Vier grote glazen panelen zorgen voor daglicht.

Spant Fonds Event 2016 (17)

Spant Bussum

Spant Bussum

Daglicht

Het nieuwe gedeelte van de locatie is een ideale uitvalsbasis tijdens congressen en andere events, vertelt directeur Paul Haighton bij de opening van de nieuwe ruimte. “Met het creëren van daglicht gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Dit is voor het theater en onze zakelijke markt een enorm toegevoegde waarde.”

Spant

Duurzaam

Net als bij de vorige renovaties van Spant speelde aandacht voor design en interieur ook hier weer een grote rol. Voor het ontwerp werd het gerenommeerde architectenbureau Crielaers & Company uit Blaricum in de arm genomen. Ook duurzaamheid was hier weer van groot belang. Zo ligt op het horecaplein een stijlvolle, door het Eco instituut gecertificeerde gietvloer, vervaardigd van zeer slijtvast materiaal. Een duurzame open haard geeft de ruimte sfeer, maar heeft een zeer laag verbruik.

Spant Bussum

Nieuwe congreslocatie

Met de renovatie creëerde Spant eigenlijk een geheel nieuwe congreslocatie binnen de bestaande locatie. Het horecaplein grenst aan een plenaire (theater-)zaal met zeer snel inschuifbare tribune, en beschikt over een eigen garderobe en registratiebalie. Uitgebreide techniek is aanwezig, wat opbouw en inbreng via derden overbodig maakt. Groepen kunnen zo volledig afgezonderd van de rest van de locatie hun event beleven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.