Discover the finest spaces
Delen

Heropening hotel De Werelt: “De zuivere zuurstof geeft een kick”

Ruim drie jaar werd er diep in de bossen van de Veluwe hard gewerkt aan het verduurzamen, verbouwen en restylen van een hotel. Waar eerst een vervallen en oud gebouw stond, staat nu een prachtige locatie voor recreatie, meetings, events en bruiloften. De Werelt in Lunteren is afgelopen weekend, na twee maanden proefslapen, op spectaculaire wijze geopend en Greater Venues was erbij om verslag te doen.

Stralen zon vallen door het dikke bladerdak boven de landweg. Het laatste stuk naar hotel De Werelt is een hele ervaring op zich. Vanaf de snelweg rijd je een bosrijke omgeving in die iedereen verwelkomt die op weg is naar het hotel. Bij aankomst worden we ontvangen door het goedlachse en vriendelijke personeel. Twee figuren, geschminkt en verkleed als herten, komen ons tegemoet. “Welkom in hotel De Werelt!” Mysterieuze muziek klinkt en eenmaal binnen staat iedereen met elkaar te kletsen. Wat zou er gaan gebeuren?

Heropening

Hotel De Werelt beschikt over 125 hotelkamers voor iedereen die komt genieten van de uitgestrekte Veluwse natuur. Speciaal voor de opening kunnen de genodigden een nacht in een van de kamers slapen, maar voordat dat zover is, wordt iedereen gevraagd zich naar het grote auditorium te begeven. Hier opent directeur en eigenaar van TeKa Groep Timo Kruft met een lach en een traan de avond. “De zuivere zuurstof geeft een kick.” Zijn verhaal wordt gevolgd door een indrukwekkende ode aan de Veluwe, bijgestaan door film, zang, dans en theater.

Maak connectie, deel kennis

Na de officiële opening krijgen alle genodigden een rondleiding door het hotel. Van het voorgaande gebouw is bijna niks meer terug te zien. “We hebben wel veel gerecycled,” vertelt Marloes, die ons rondleidt. “Oude stoelen die er nog stonden hebben bijvoorbeeld nieuwe stoffering gekregen. Er is daarnaast vooral gebruik gemaakt van bestaande en natuurlijk materialen.” Bij de metamorfose van het hotel is veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en dat zie je terug. De stroom in het hotel komt van zonnepanelen op het dak. Verder is er fors geïnvesteerd in hoogwaardige gevel- en dakisolatie.

Met het auditorium meegerekend zijn er 21 zalen in het hotel. Vier grote ruimtes die ideaal zijn voor grotere bijeenkomsten tot 600 personen en 15 kleinere subruimtes in allerlei maten. “We zetten absoluut in op meerdaagse congressen,” vertelt Frank Berg, marketing manager van hotel De Werelt. “Het is heerlijk om hier een zakelijk event te organiseren. ’s Ochtends start je met een baantje in het zwembad en geniet je van het ontbijtbuffet. Je begint de nieuwe dag vol energie! Na een vergadering in een van de zalen loop je zo de achtertuin in voor een wandeling door de bosrijke omgeving.”

Hotel De Werelt

Na de rondleiding sluit iedereen aan in de binnentuin, die ook het decor is voor bruiloften. Ondanks de pauze van de versoepelingen die de overheid afgelopen vrijdag bekend maakte, kon deze avond doorgaan. Iedereen is negatief getest en staat daarom zij aan zij met elkaar te praten over de afgelopen periode. De opening van hotel De Werelt is een mooie afsluiting van een lange tijd en iedereen hoopt snel weer meer op pad te mogen. En of de overnachting en het ontbijt net zo goed waren als de hele heropening? Wij hebben niks te klagen!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.