Discover the finest spaces
Delen

Laatste honderd dagen tot start Floriade Expo 2022 tikken weg

In het centrum van Almere hangt een grote aftelklok waar de dagen tot 14 april langzaam wegtikken tot de start van Floriade Expo 2022. De kunstinstallatie werd op 4 januari tijdens de kick-off van het Floriade-jaar neergezet. Vanaf april vormt Almere tot en met 9 oktober hét podium van de internationaal bekende wereldtuinbouwtentoonstelling. Een mooie kans voor iedereen die zijn of haar relaties een unieke ervaring wil bieden tijdens een meeting of event in een groene omgeving. 

Floriade wordt maar eens in de tien jaar georganiseerd. Dat het een uniek evenement is staat dus vast. De Nederlandse tuinbouw presenteert oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden mooier, duurzamer en leefbaarder maken. Het thema ‘Growing Green Cities’ is belangrijker dan ooit. Steden in de hele wereld worden groter. We hebben te maken met een uitdaging op het gebied van klimaatverandering. Hoe past de mens in al deze kwesties? Floriade Expo 2022 liet vorig jaar al zien een interessante oplossing te bieden voor het vervoer in en uit een stad. In een grote kabelbaan zweven bezoekers hoog over het park.

Zakelijke locaties voor groene inspiratie

Op het Floriade-park vind je allerlei vergaderlocaties, onder andere in Flores. De zalen in het hoogste gebouw van het park bieden plek aan 15 tot 700 personen waar alles mogelijk is. Van een congres tot een evenement, een vergadering of een sfeervolle informele bijeenkomst. Uiteraard heb je een spectaculair uitzicht over de tentoonstelling. Brainstormen doe je in een groene omgeving die van alle gemakken voorzien is. Het Congres Paviljoen is een plenaire zaal met een oppervlakte van 650 m2, waar je 600 personen ontvangt in theater-opstelling.

Het Food Forum Paviljoen zal voor de vele internationale gasten absoluut een bezoekje waard zijn. Het spectaculaire Flevolandse paviljoen laat zien en ervaren hoe de bewoners van Flevoland leven: onder zeeniveau. Het fraaie gebouw is echter niet zomaar een expositieruimte. De inspirerende vergaderruimten baden in natuurlijk daglicht en het voedsel van morgen en het menu van de toekomst staan hier centraal. Qua catering kan de zakelijke Floriade gast volgens de Expo rekenen op creatieve en duurzame menu’s, gemaakt met verse en gezonde ingrediënten. Arrangementen vol groente en fruit staan centraal en een bezoek aan een van de geselecteerde restaurants op het park valt ook zo te regelen.

Eindsprint voor Floriade Expo 2022

Zo’n honderd dagen voor de start van het evenement is er toch nog wat verbeeldingskracht nodig om een voorstelling te maken bij hoe het 60 hectare grote terrein binnenkort podium gaat bieden aan de wereldtuinbouwtentoonstelling. De organisatie is er echter zeker van dat het goed gaat komen. Het is nog winter, dus er staat niet veel in bloei. Tijdens de laatste maanden tot de start van het event is de eindsprint nu toch echt ingezet!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.