Discover the finest spaces
Delen

Grote uitbreiding en vernieuwing pitgebouw Circuit Zandvoort

Racebaan en evenementenlocatie Circuit Zandvoort ondergaat op dit moment een grootschalige uitbreiding en vernieuwing van het pitgebouw. Dat is niet alleen goed nieuws voor de Dutch Grand Prix 2024 in augustus maar ook voor organisatoren van events. De uitbreiding van de pitstraat en de transformatie van het bijbehorende gebouw naar een multifunctionele accommodatie biedt de rest van het jaar namelijk ruimte voor uiteenlopende events tot wel 650 personen.

De bouw is in volle gang en de opleverdatum staat gepland voor april 2024. Met dit ambitieuze project wordt niet alleen voldaan aan de strenge eisen van de FIA voor de Dutch Grand Prix, maar wordt ook de toekomst van Circuit Zandvoort als een veelzijdige, state-of-the-art evenementenlocatie versterkt.

Circuit Zandvoort

De uitbreiding en vernieuwing illustreren de visie van Circuit Zandvoort om een vooraanstaand circuit te zijn tijdens races. Maar daarnaast ook een dynamische bestemming gedurende het hele jaar te zijn voor andere evenementen. De meest opvallende ontwikkeling is de verlenging van de pitstraat en de uitbreiding van het aantal pitboxen, die niet alleen voldoen aan de veeleisende kwaliteitsnormen van de FIA, maar ook een verandering teweegbrengen in de veelzijdigheid van het circuit.

De uitgebreide veranderingen hebben niet alleen invloed op de raceperiodes. Het gebouw waarin deze nieuwe pitboxen worden gehuisvest, wordt namelijk omgevormd en uitgebreid tot een multifunctionele ruimte. Deze ruimte kan het hele jaar door gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals zakelijke events. Tijdens de Dutch Grand Prix fungeren ze als een reeks van zes ultramoderne pitboxen, maar gedurende de rest van het jaar kunnen ze gebruikt worden als lounge voor diverse evenementen zoals congressen, seminars en bedrijfsfeesten met een capaciteit tot 650 personen.

Bar en restaurant

Naast de uitbreiding van de pitstraat, wordt ook het bovengelegen restaurant Bernie’s Bar & Kitchen aangepakt. Hierdoor kun je hier straks met meer gasten terecht voor culinaire ervaringen of plenaire sessies. Daarnaast komt er een spectaculair dakterras met een adembenemend panoramisch uitzicht. Deze toevoeging belooft een betoverende plek te worden voor zowel racefanaten als gasten van bijvoorbeeld zakelijke bijeenkomsten, borrels en recepties.

Verder ondergaat Mickey’s Bar, die grenst aan de vernieuwde pitboxen, ook een volledige renovatie. De vorm van het gezellige racecafé blijft hetzelfde: de sfeer van een bruine kroeg met een modern jasje, die naadloos aansluit op de dynamiek van de pitstraat en haar omgeving.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.