Discover the finest spaces
Delen

Eventprofs zomers bijgeschoold bij NBC

Het NBC Congrescentrum organiseerde eerder deze maand de eerste editie van Summerschool Events. Bijna honderd professionals uit de eventbranche kwamen naar Nieuwegein om workshops te volgen, te netwerken en samen de zomer in te luiden. Eigenaar Justin van Hooijdonk: “We wilden dit jaar iets speciaals organiseren voor professionals uit de eventbranche. Een event waar ze nog lang met veel plezier aan zouden terugdenken. Het is onze natuur om gasten in de watten te leggen, maar we wilden ook iets inhoudelijks bieden. Daarom dachten we aan workshops waar eventprofessionals echt iets aan hebben. En zelf vond ik het ook leuk om mijn kennis over locatiemanagement te delen met mijn branchegenoten.”

Workshopaanbod
Begin mei lanceerde NBC een speciale Summerschoolwebsite met het workshopaanbod en vanaf het eerste moment stroomden de aanmeldingen binnen. Uiteindelijk konden de deelnemers drie workshops volgen uit het volgende aanbod:

  • Hoe zet ik social media doelgericht in voor mijn event? – Joris Hofstede
  • Netwerken doe je zo! – Jan Willem Seip
  • Verandering levert geld op in crisistijd – Sven Cohen Stuart en Harry de Winter
  • Omgaan met stress – Jan Korver
  • Tips en Trends in locatieland – Roos Witjens en Justin van Hooijdonk
  • Webteksten schrijven – Geerke van der Bruggen

Bijzondere samenwerking
De workshop Tips en Trends in locatieland was een bijzondere samenwerking tussen het NBC Congrescentrum en High Profile Locaties. Tijdens deze interactieve workshop vertelde Justin van Hooijdonk over tips en trends vanuit zijn praktijkervaringen als directeur van het NBC en Green Village. Roos Witjens van High Profile Locaties vulde Justin aan en deelde haar tips en trends vanuit cijfermatige onderbouwing, op basis van het Locatieonderzoek 2012 en de resultaten van het onderzoek 2013. De verrassende conclusies van dit laatste onderzoek worden binnenkort gepubliceerd.

“Ik voel me net een gast in een vijfsterrenhotel”
De Summerschool startte met een lunch in de zonovergoten tuin. Alle gasten, maar ook de medewerkers van NBC Congrescentrum hadden merkbaar plezier in het evenement. Na drie workshoprondes met tussendoor allerlei heerlijke versnaperingen werd de dag afgesloten met een zomerse cocktail op het buitenterras. Als verrassing kregen de deelnemers na afloop een tas met leuke vakantiecadeaus mee. “Ik voel me net een gast in een vijfsterrenhotel!” aldus Renske van de Kieft van Effectgroep. Marketingmanager Mirjam Haarman-Lampe van het NBC: “Deze dag heeft onze verwachtingen overtroffen. En we hebben nu alweer plannen voor volgend jaar!”

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.