Discover the finest spaces
Delen

Event case: iBestuur Congres in De Woonindustrie Nieuwegein

De juiste belichting, een verrassende opstelling, een ongebruikelijke combinatie van de verschillende ruimtes; locaties komen pas echt tot leven tijdens een event. GreaterVenues licht daarom de mooiste locaties uit in een event case. Deze week: het iBestuur Congres in De Woonindustrie in Nieuwegein.

Het iBestuur Congres wordt georganiseerd door de overheid om beslissers en bestuurders van de e-overheid op de hoogte te brengen van de veranderingen op digitaal vlak. Ruim 700 bezoekers kwamen op het congres af, georganiseerd door programmamanager Neeltje Kuijpers en projectmanager Ina Niks. Hier konden ze luisteren naar maar liefst 100 sprekers, waarbij keynote sprekers minister Plasterk, Constantijn van Oranje-Nassau, adviseur van de Europese Commissie en Digicommissaris Bas Eenhoorn de aftrap gaven in de plenaire zaal.

Catering Lokaal - De Woonindustrie - Neven Fotografie

De Woonindustrie is een atypische locatie. Het voormalige Home Trade Center in Nieuwegein is al meer dan vijftien jaar het interieurcentrum van Nederland. Meer dan 150 interieuraanbieders tonen hier hun collecties en trends. Sinds een half jaar biedt cateraar Catering Lokaal de locatie aan voor evenementen. “De Woonindustrie is een heel bijzondere en unieke locatie”, vertelt Fabienne Stuart namens Catering Lokaal. “De centrale ruimte Het Atelier is hoog en transparant, wat voor een aangenaam gevoel zorgt en voor elk aantal gasten sfeervol en intiem gemaakt kan worden. Vanaf de buitenringen kijk je altijd op Het Atelier uit, heel overzichtelijk. Dit, in combinatie met de vele subruimtes, maakt het tot een bijzondere en flexibele locatie centraal in het land die je nergens anders in Nederland vindt.”

Foodplein

Aan de ene kant van het Atelier was het plenaire gedeelte, aan de andere kant lag het culinaire deel. Vanaf diverse cateringpunten en op het culinaire plein werden hapjes geserveerd, verzorgd door Catering Lokaal. Een lokale kaasboer, slager en stroopwafelbakker verzorgden de ‘Dutch Bites’.

Catering Lokaal - De Woonindustrie - Neven Fotografie

Catering Lokaal - De Woonindustrie - Neven Fotografie

Catering Lokaal - De Woonindustrie - Neven Fotografie

Dutch Design

De Woonindustrie bood tijdens het iBestuur Congres plaats aan ruim veertig sessies, in vijftien verschillende subruimtes. “Het leuke aan deze locatie is dat er standaard 130 showrooms zijn van onze vaste exposanten. Je zit tussen de nieuwste woontrends, waar je volop door wordt geïnspireerd. Elke subruimte heeft een andere grootte en indeling, waardoor de gast continu wordt verrast.

De Woonindustrie paste goed bij het thema van het congres: Dutch iDesign. “’s Avonds hadden we voor zestig gasten een vipdiner, waarbij we nog eens goed uitpakten met de aankleding en op culinair gebied. De gasten zaten onder designlampen en op designstoelen en kregen een hoogwaardig Dutch Design Diner. We hebben niet voor niets als motto: events waar je je thuis voelt.”

Catering Lokaal - De Woonindustrie - Neven Fotografie

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.