Discover the finest spaces
Delen

NBC Congrescentrum lanceert 4K projectiedecor

nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan de ultieme event experience

Het NBC Congrescentrum in Nieuwegein heeft een nieuw technologisch hoogstandje in huis: na de introductie van het 3D projectiedecor in 2015, presenteert het familiebedrijf dit jaar een 4K projectie met bijbehorend 4K decor in de Grand Hall van de locatie.

Met de aanwinst van de nieuwe projectiemogelijkheden is het NBC de eerste congres- en evenementenlocatie in Nederland met permanente 4K projectie. Het bijbehorende decor staat op vaste basis in de Grand Hall en heeft een totale oppervlakte van ruim 184 vierkante meter. Het geprojecteerde beeld is bij 4K zo’n 4 keer scherper dan HD en zorgt voor een haarscherpe beleving.

1024x681xNBC-Event-Hall-1024x681.jpg.pagespeed.ic._EKrcSuenO

De beleving naar een hoger niveau

“Na het succes van ons 3D decor in de Event Hall en de enthousiaste reacties hierop van onze opdrachtgevers, was het voor ons de uitdaging om ook in de Grand Hall iets spectaculairs te maken. Wij zijn gegaan voor het hoogst haalbare: 4K projectie op de maximale breedte en hoogte”, aldus Justin van Hooijdonk, directeur van het NBC Congrescentrum. “We merken dat onze opdrachtgevers behoefte hebben aan iets nieuws om zich te onderscheiden: nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan de ultieme event experience. De kracht van beeld en spectaculaire content spelen hier een leidende rol in. Zodra je de Grand Hall binnenloopt, word je omvergeblazen.”

Van 3D naar 4K

Bij het nieuwe 4K projectiedecor draait het niet zozeer om de diepte in de content, zoals bij het 3D decor, maar om de haarscherpe weergave van beeld. Levensgroot en vooral enorm realistisch beeld van sprekers, presentaties en op maat gemaakte backgrounds. Op die manier is de beleving enorm. Ook voor de gasten achterin de zaal.

Het NBC geeft aan dat het 4K projectiedecor toegankelijk is en blijft voor al haar opdrachtgevers. Net zoals bij het 3D decor zijn ook op het kersverse decor alle weergavemethoden mogelijk. Of het nu gaat om livestreaming, custom-made backgrounds, videomapping of een simpele 4:3 Powerpoint-presentatie.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.