Discover the finest spaces
Delen

Landgoed Waterland is ‘Trouwlocatie van het jaar 2015’

Landgoed Waterland is de meest populaire trouwlocatie van Nederland. Het landgoed in Velsen-Zuid kreeg het afgelopen jaar de meeste aanvragen via Toptrouwlocaties, en wordt hiervoor onderscheiden met de Toptrouwlocatie Award 2015, een prijs die jaarlijks op Valentijnsdag wordt uitgereikt. In totaal zijn er 15.529 informatieaanvragen gedaan op Toptrouwlocaties.nl en maakten 650 locaties kans op de titel Trouwlocatie van het jaar 2015.

 

“Je gezelschap bepaalt de sfeer op je huwelijk, dus het is belangrijk dat alle gasten zich op de locatie thuisvoelen. Bij Landgoed Waterland krijg je het gevoel dat het jouw huis is, voor een dag.”

Saskia Post, mede-eigenaar van Landgoed Waterland, is blij verrast met de titel Trouwlocatie van het jaar 2015. “Dit is een geweldige beloning na alle inzet van het hele Post Verkade Groep team”. Een jaar geleden moest ze nog één locatie voor zich dulden. Reden voor het succes van de trouwlocatie is volgens Post het besloten en huiselijke karakter van Landgoed Waterland. “Je gezelschap bepaalt de sfeer op je huwelijk, dus het is belangrijk dat alle gasten zich op de locatie thuisvoelen. Bij Landgoed Waterland krijg je het gevoel dat het jouw huis is, voor een dag.”

Romantische setting in trek

De meeste bruidsparen kiezen voor een romantische setting om elkaar het ja-woord te geven, zo blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek dat Toptrouwlocaties liet uitvoeren door onderzoeksbureau Effectmeting. Tachtig procent van de bruidsparen trouwt dan ook buiten het gemeentehuis en zoekt hiervoor een bijzondere locatie. Daarbij zijn de kastelen, land- en herenhuizen het populairst: bijna één op de drie bruidsparen kiest hiervoor. De meeste bruidsparen beginnen al vroeg met oriënteren op de trouwlocatie. Het gemiddelde stel begint daar 9,5 maand voor de huwelijksdag mee, en bezoekt 3,7 locaties voordat zij de definitieve keuze hebben gemaakt.

Top 5 populairste trouwlocaties van Nederland

 

1.         Landgoed Waterland in Velsen-Zuid

In Velsen-Zuid, op vijftien minuten rijden van Amsterdam ligt de lommerrijke buitenplaats Landgoed Waterland, waar romantiek de boventoon voert. Het monumentale achttiende eeuws landhuis en de Engelse landschapstuin met haar schitterende waterpartijen bieden genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijk feest.

2.         Het Heerenhuys in Rotterdam

Het Heerenhuys is een monumentale villa, gebouwd omstreeks 1800. Een authentiek pand met een eigentijds interieur. Prachtig gelegen in het oudste park van Rotterdam, vlak naast de Euromast. Het Park is een oase van rust temidden van de bedrijvige wereldstad Rotterdam.

 

Het Heerenhuys Rotterdam

3.         Kasteel Montfoort in Montfoort

Het kasteel is geheel gerenoveerd en vernieuwd volgens de wensen van deze tijd. De sfeervol ingerichte ruimtes benadrukken het karakter van het Kasteel. Met moderne belichting kan elke gewenste sfeer worden gecreëerd. Het terras op het binnenplein van het Kasteel is met twee oude kastanjebomen een pracht van een pleisterplaats.

4.         Finley het Witte Huis in Nieuw-Loosdrecht

Gelegen aan de Loosdrechtse plassen, met een uitzicht die u meevoert naar de Cote d’azur, betreedt u een nieuwe wereld. Een wereld waarin een geweldig ontvangst de standaard is, bedieningsmedewerkers enthousiast zijn en een persoonlijke ceremoniemeester altijd uw wensen voorop zet. Een wereld waarin aandacht is voor de kleinste details, in aankleding, muziek, en uiteraard voor uw huwelijk.

5.         Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Kasteel De Hooge Vuursche ligt op 15 minuten van Utrecht en Amersfoort, maar zeer rustig tussen de uitgestrekte bossen van Hilversum en Baarn op een landgoed van 19 hectare. Er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein en het bordes biedt een prachtig uitzicht over de vijver met fontein en de in terrasstijl aangelegde tuin.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.