Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de nieuwe Michelinrestaurants

Tijdens de verdeling van de prestigieuze Michelinsterren in het DeLaMar Theater deze maandag in Amsterdam hebben een aantal restaurants hun entree tot de exclusieve club van Michelinrestaurants gemaakt.

RIJKS (1)

RIJKS [Foto: Erik Smits]

Bolenius, MOS en RIJKS te Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen en Noble in Den Bosch zijn de nieuwkomers die bekroond zijn met hun eerste Michelinster. De meest opvallende nieuwkomer was echter restaurant Tribeca te Heeze, dat gelijk twee sterren in ontvangst mocht nemen. RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, is qua omvang nu het grootste restaurant van Nederland dat in het bezit van een ster is. Executive chef Joris Bijdendijk over het succes: “Buitengewoon trots dat ik met mijn team dagelijks ruim 160 gasten kan laten genieten van onze Nederlandse smaken. Dat dit bekroond wordt met een ster, is een droom die uitkomt. Wij blijven met deze ster net zo toegankelijk als hiervoor, RIJKS is voor iedereen.”

imp__0019_layer-17

Cucina del Mondo [Foto: Cucina del Mondo]

Minder blij waren de verliezers, waaronder Restaurant La Rive van het Amstelhotel. Daar zijn ze hun ster kwijtgeraakt. Ook restaurant Seinpost (tegenwoordig Cottontree Mer) in Scheveningen mag zich niet langer tot de Michelinclub rekenen.

Op zoek naar een locatie met Michelinster? Lees hier ‘5x Events met een Michelinster’.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.