Discover the finest spaces
Delen

Meetings op sterrenniveau – de nieuwe Michelinsterren van 2021

De Michelin-sterren werden maandag 29 maart 2021 weer uitgereikt, lockdown of niet, en ook dit jaar zijn er weer vele gelukkigen die een eerste (of tweede) ster wisten te bemachtigen. Twee restaurants krijgen twee sterren: Restaurant 212 in Amsterdam krijgt een tweede ster en Brut172 in het Limburgse Reijmerstok komt zelfs ‘nieuw’ binnen in de lijst met twee sterren. Daarnaast krijgen acht restaurants hun eerste ster. Onder de nieuwe sterrenzaken zijn ook enkele locaties waar je terecht kunt voor meetings of events. Wij zochten uit waar je volgens de nieuwste Michelingids na je meeting of event op sterrenniveau kunt dineren!

Daalder, Amsterdam (*) / TOBACCO Theater, Amsterdam

Chefkok Dennis Huwaë timmert al jaren aan de culinaire weg, maar dit jaar wordt hij beloond met een eerste ster. Dat is ook goed nieuws voor TOBACCO Theater, de evenementenlocatie die haar keuken sinds enkele jaren uitbesteed aan Daalder. Commercieel manager Nina Pedroli: “Reken er maar op dat we, als het even weer kan, onze bemachtigde ster gaan laten shinen bij prachtige exclusieve diners in ons pand tot wel 500 gasten. De eerste diner aanvragen met daarop volgende offertes zijn direct na de bekendmaking de deur al uit voor twee grote corporates.”

Wils, Amsterdam (*)

Restaurant Wils is het nieuwe restaurant van chefkok Joris Bijdendijk (RIJKS), naast het Olympisch Stadion. Besloten groepen kunnen een bijzondere ervaring beleven in de speciale testkeuken van Joris en zijn team. Hier kunnen zo’n achttien personen terecht voor een bijzondere avond. Tijdens de lunch en het diner geldt er een semi à la carte menu: twee gerechten worden door de chef gekozen en de rest kies je zelf.

Nieuwe Winkel, Nijmegen (*)

Nieuwe Winkel is een verborgen juweel in de binnenstad van Nijmegen, gelegen in een voormalig weeshuis uit de veertiende eeuw. Naast het sfeervolle restaurant is er ook een speciale ruimte voor gezelschappen, voor zakelijke diners. Onder de historische gewelven is hier plaats voor twintig gasten. De setting mag er zijn: je zit hier prachtig aan een lange tafel van een 130 jaar oude eikenboom, die wordt verlicht door een unieke lamp van ontwerpbureau The Nightshop.

Tilia, Etten Leur (*)

Tilia is een mooi eigentijds restaurant dat verborgen ligt achter een historische gevel uit de 17e eeuw, aan de Markt in Etten-Leur. Hier kun je ontspannen genieten van vriendelijke service en gerechten op hoog niveau. De inspirerende salon is beschikbaar voor besloten groepen, die daar in alle privacy kunnen vergaderen, lunchen of dineren.

Kasteel Heemstede, Houten (*)

Na een jaar afwezigheid in de Michelinsterrenlijst is de ster terug op Kasteel Heemstede in Houten. Kasteel Heemstede heeft diverse stijlvolle ruimten voor vergaderingen, gelegen boven het restaurant op de eerste verdieping van het kasteel. De ruimten zijn voorzien van historische elementen, veel daglicht door de hoge ramen en snel internet.

Bij de volgende nieuwe sterrenrestaurants zijn geen speciale meeting of event mogelijkheden:

Pieters Restaurant, Bergambacht (*)

Zeezout, Rotterdam (*)

Meliefste, Wolphaartsdijk (*)

Brut 172, Reijmerstok (**)

Restaurant 212, Amsterdam (**)

Meer Michelin en meetings / events? Kijk ook eens bij deze ‘oude’ sterrenlocaties

Merlet, Schoorl (*)

Vrienden van Jacob (*) / Duin & Kruidberg, Santpoort

ONE (*) / ECI Roermond, Roermond

Spectrum (*) / Waldorf Astoria, Amsterdam

The Duchess (*) / W Amsterdam

The White Room (*) / NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

RIJKS (*) – Rijksmuseum, Amsterdam

Latour (*) – Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.