Discover the finest spaces
Delen

Meetings op sterrenniveau – de nieuwe Michelinsterren van 2022

De Michelin-sterren werden maandag 30 mei 2022 weer uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Ook dit jaar zijn er weer vele gelukkigen die een, twee of drie sterren wisten te bemachtigen. Inter Scaldes, Kruiningen en De Librije, Zwolle wisten hun drie sterren te behouden. Daarnaast zijn er drie nieuwe twee sterren restaurants: Flore, Amsterdam, Julemont, Wittem en De Nieuwe Winkel, Nijmegen. Daarnaast kregen tien restaurants hun eerste ster. Onder de nieuwe sterrenzaken zijn ook enkele locaties waar je terecht kunt voor meetings of events. Wij zochten uit waar je volgens de nieuwste Michelingids na je meeting of event op sterrenniveau kunt dineren!

RESTAURANT LARS SCHARP | AMSTERDAM (*)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lars Amsterdam (@lars_amsterdam)

Het creatieve paar Lars Scharp en Floor Wiggers begon samen een restaurant dat lekker eten en robuuste gerechten combineert. Noem het een huiskamerrestaurant in de Houthaven van Amsterdam. Niet enkel een plek waar je goed kunt eten, maar ook een zeer geliefde locatie voor evenementen met prachtig uitzicht over het water. Je geniet hier in een kleine of grote groep van smaakvolle gerechten met fantastische wijnen. Bij Lars Amsterdam kan je het hele jaar door terecht voor culinaire evenementen die tot in de puntjes worden verzorgd door het culinaire team.

‘T GANZENEST | RIJSWIJK (*)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ‘t Ganzenest (@t_ganzenest)

Een exclusieve meeting organiseer je in de Salon van ’t Ganzenest in Rijswijk. Gastheer en chef-kok Erik Tas zet een authentieke allure en toegankelijke kwaliteit neer, uitgebouwd met de ruimte en faciliteiten die de locatie te bieden heeft. “We doen gewoon ons ding, gewoon lekker koken, en doen wat je leuk vindt. Dat zien mensen denk ik terug in de twee restaurants die we hebben,” reageert Erik Tas. De locatie beschikt naast het restaurant ook over een klein hotel en vormt een mooi toneel voor trouwerijen, meetings en events.

RESTAURANT DE KAS | AMSTERDAM (*)

Restaurant De Kas ligt verscholen in het Amsterdamse park Frankendael in Oost. In 1927 werd een enorme kas gebouwd om andere parken in de stad te voorzien van bomen, grassen en exoten als bananen en palmen. In 2000 werd de glazen kas omgebouwd tot restaurant en in 2018 nemen Jos Timmer en Wim de Beer het bedrijf over. Naast het restaurant heeft De Kas een aantal ruimtes waar je privé een meeting of event organiseert, in combinatie met een levendige lunch of diner. “Dit hadden wij nooit verwacht. We serveren een menu en we weten dat de inspecteurs dat niet heel erg kunnen waarderen. We zijn heel erg verrast!” reageert Wim de Beer.

JULEMONT | CHÂTEAU WITTEM (**)

Chef-kok Guido Braeken start in maart 2021 als nieuwe chef de cuisine bij Julemont. Dit jaar wordt hij beloond met twee Michelinsterren. Dat is ook goed nieuws voor Château Wittem, een locatie die volledig verzorgde vergaderarrangementen aanbiedt. De Oranje Zaal is volledig in te richten bij de voorziene activiteiten. Nodig gasten daarna uit voor een diner in één van de formele diner zalen, of kies voor de Private Dining kamer. Julemont is een fine dining restaurant en heeft een menu samengesteld met enkel de beste producten, een sterke vormgeving en een uniek smakenpalet.

Bij de volgende nieuwe sterrenrestaurants zijn geen speciale meeting of event mogelijkheden:

Flore, Amsterdam (**)

De Nieuwe Winkel, Nijmegen (**)

De Juwelier, Amsterdam (*)

Restaurant Pikaar, Hilvarenbeek (*)

Restaurant Zoldering, Amsterdam (*)

Atelier, Gulpen (*)

Alma, Oisterwijk (*)

Vigor, Vught (*)

Noor, Groningen (*)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.