Discover the finest spaces
Delen

Tijdelijke evenementenlocatie in Koepelgevangenis Breda

Honderddertig jaar lang was het een plek waar niemand wilde komen; nu is het dé locatie waar iedereen naartoe wil. De Bredase penitentiaire inrichting de Boschpoort, beter bekend als de Koepelgevangenis, is in gebruik genomen als tijdelijke evenementenlocatie. De tijdelijke naam van de locatie: FutureDome!

De organisatie en facilitering van de Koepelgevangenis ligt in handen van FutureDome Events, opgericht door de jonge Bredase ondernemers Robbert‐Jan Veldhuijzen en Remco Witberg. In december haalden zij met een zelf ontwikkelde activiteit in de Koepel 63.000 euro op voor Serious Request. Hun handen jeukten direct toen bekend werd dat de karakteristieke Koepel tot eind 2018 beschikbaar is voor nieuwe doeleinden. “Het lijkt alsof de laatste gevangenen gisteren pas zijn vertrokken. Er zit zóveel historie in deze locatie, die ook nog eens in hartje Breda ligt.”

Koepelgevangenis Breda

Remco kent het gigantische aanbod aan evenementenlocaties. Toch ziet hij ook dat de behoefte naar locaties per event anders is. “Er zijn voldoende hotelzalen, schouwburgen en fabriekshallen beschikbaar. Van bedrijven hoor ik vaak dat ze op zoek zijn naar een locatie die hun collega’s echt bij blijft, zodat ook de inhoud van de dag beter blijft hangen.”

FutureDome

Op dat stukje beleving kan FutureDome Events extra goed inspelen doordat het de beschikking heeft over drie locaties op het terrein; de Koepel, de Rechtbank en de Kapel. Allemaal in geheel originele staat en met hun eigen monumentale kenmerken, waardoor ze ideaal geschikt zijn voor vergaderingen, symposia en congressen, exclusieve rondleidingen, trainingen, workshops, teambuilding, activiteiten (op maat) en tv- en filmopnames.

Tijdelijke evenementenlocatie

De mogelijkheid om een bijzondere beleving mee te maken in de Bredase Koepel is er tot eind 2018. Robbert‐Jan verwelkomt alle creatieve ideeën van organisatoren om een op maat gemaakte beleving te creëren, en denkt zelf ook graag mee. “Natuurlijk is het gaaf om strak georganiseerde congressen te houden in het enorme ronde atrium omringd door tweehonderd authentieke cellen. Of wat te denken van een walking symposium, waarbij de bezoekers in verschillende gebouwen een nieuw onderwerp aangeboden krijgen? Je zintuigen worden hier continu geprikkeld. Bij iedereen die hier binnen stapt wordt dat ene gevoel opgeroepen dat je graag wilt: wauw!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.