Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eyecatcher in Scheveningen in de maak: Inntel Hotels en VolkerWessels Vastgoed tekenen realisatieovereenkomst

Het 3*** plus hotel met uitzicht op zee zal bestaan uit ruim 200 kamers, met op de bovenste etage wellness faciliteiten. De bouw van Inntel Hotels Scheveningen maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Dit gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een modern en duurzaam bedrijfsterrein voor het Viscluster aan de 1e Visserijhaven. Aan de strandzijde komt een leisuregebied te liggen waar Inntel Hotels Scheveningen een belangrijk onderdeel van is. Het hotel is een ontwerp van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De inspiratie voor de vorm van het gebouw komt van het telkens wisselende profiel van zeil(bot)en. De trapeziumachtige grondvorm is in verschillende richtingen afgesneden en opgetild waardoor een dynamisch volume ontstaat. Dit effect wordt versterkt door gebouwhoge driehoeken waarin de richting van de gevel verandert.

‘Dé eyecatcher van het nieuwe Noordelijk Havenhoofd’
Karin Geurts, directeur Inntel Hotels: “Het hotel komt op een geweldige locatie in Scheveningen, aan het strand en haven, met diverse activiteiten en faciliteiten om ons heen. Ik ben zeer trots dit hotel aan onze hotelgroep te kunnen toevoegen, het zal zeker een succes worden”. Directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed: “De uitstraling van het ontwerp, gecombineerd met het sterke marktconcept van Inntel Hotels en de markante locatie waar de architectuur op is ingespeeld, maakt het toekomstige Inntel Hotels Scheveningen dé eyecatcher van het nieuwe Noordelijk Havenhoofd.” Na het ondertekenen van de samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed, de gemeente Den Haag en het Viscluster in november 2013 is met deze overeenkomst een belangrijke stap voorwaarts gezet in de gebiedsontwikkeling Noordelijk Havenhoofd. De bouw is in handen van VolkerWessels dochter Boele & van Eesteren. De technische installaties worden verzorgd door HOMIJ Technische Installaties, eveneens een dochter van VolkerWessels.

De eerste paal van het hotel gaat naar verwachting eind 2014 de grond in.

 

Over Inntel Hotels
Inntel Hotels is een moderne, gastvriendelijke en succesvolle hotelgroep op plezierige locaties met ieder een eigen identiteit. De zes hotels in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Zaandam en Zutphen hebben een warme en professionele uitstraling. Inntel Hotels, You’ll be surprised door onderscheidend te zijn in originaliteit, kwaliteit, sfeer, stijl en oprechte aandacht. 

Over VolkerWessels Vastgoed
Als zelfstandige, onafhankelijke werkmaatschappij binnen de VolkerWessels groep voelen wij ons optimaal thuis in de wereld van creatie, ontwikkeling en realisatie van kwalitatief hoogwaardige leef-, woon- en werkomgevingen. De combinatie van handelen in vrijheid, beschikken over de expertise van een hecht netwerk aan ervaren specialisten binnen de groep en – zeker niet in de laatste plaats – profiteren van de gedegen marktpositie van onze moederorganisatie, maakt VolkerWessels Vastgoed een interessante en betrouwbare partner. Opdrachtgevers en andere partners ontdekken bij ons een brede expertise als het gaat om architectuur, bouwkunde, duurzaamheid, economie, infrastructuur, marketing, productontwikkeling en stedelijke vernieuwing.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.