Discover the finest spaces
Delen

Nieuw vergaderpaviljoen voor Chateau St. Gerlach

Landgoed Chateau St. Gerlach wordt momenteel uitgebreid met een flink stuk grond en een nieuw vergaderpaviljoen. Vorig jaar werd het naastgelegen Kasteelhoeve Broers aangeschaft.

Kasteelhoeve Broers is een mergelhoeve met binnenplaats, met een zogeheten in- en uitgezwenkte topgevel met voluten. De gevel dateert van 1668 en de poort tussen de pilaren van 1720. Het park van Château St. Gerlach zal uitgebreid worden tot rondom de hoeve. De hoeve wordt gerenoveerd en krijgt vier zalen, elk geschikt voor twintig personen.

Vergaderpaviljoen

Op het moment realiseert Château St. Gerlach ook een nieuw vergaderpaviljoen achter het oude gebouw, dat ontworpen is door Francine Houben van architectenbureau Mecanoo (architect van het nieuwe Hilton op Schiphol). Het paviljoen – Le Pavillon – gaat dienst doen als ontmoetingsruimte. Binnen zijn twee ruimtes voor 200 personen te combineren tot een grote multifunctionele ruimte, om zo een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen mogelijk te maken. Verder zijn er kleinere vergaderruimtes, kantoren en een keuken gepland.

St. Gerlach Paviljoen

 

 

Het nieuwe gebouw krijgt een elegant dak met gebogen lijnen, dat zich vormt naar de omgeving en hoeve. Glazen gevels weerspiegelen toegankelijkheid en reflecteren het omliggende landschap van het landgoed; binnen- en buitenruimte gaan vloeiend in elkaar over.

Trefpunt

De hoeve past goed bij de rest van het landgoed, ook wat betreft de geschiedenis. De hoeve was altijd al een plek waar hard gewerkt werd voor de kasteelheer. Na een zorgvuldige restauratie zullen er inspirerende vergaderruimtes en werkplekken ontstaan waarbij het boerenleven zicht- en voelbaar zullen zijn. Verder komt er een trefpunt/winkel met onder andere onze landgoedproducten, artisanaal brood en toeristische informatie.

Najaar 2016 moet de renovatie en nieuwbouw klaar zijn en biedt Château St. Gerlach 7  nieuwe vergaderzalen met een maximum capaciteit van 500 personen zittend in 1 zaal.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.