Discover the finest spaces
Delen

nhow Amsterdam RAI wordt grootste hotel van Benelux

Amsterdam krijgt een nieuw iconisch gebouw, dat binnenkort moet verrijzen naast de RAI. Dinsdag maakten Zuidas, gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI de winnaar bekend van de tender voor het RAI hotel. Gekozen is voor NH Hotel Group met hun vernieuwende concept nhow. Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA, het bureau dat werd opgericht door Rem Koolhaas. De start van de bouw van dit 91 meter hoge hotel staat gepland voor medio 2016. Het hotel komt op de locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre.

Het Signaal 

OMA heeft een ontwerp gemaakt dat aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling heeft. OMA partner Reinier de Graaf: “Sinds het ontstaan van de Zuidas heeft Amsterdam RAI behoefte aan een ‘nieuw’ stedelijk gezicht. De prominente reclamezuil ´het Signaal´ leverde de inspiratie voor het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel: zowel onderdeel van de nieuwe context als uitbreiding van Amsterdam RAI zelf.”

“De prominente reclamezuil ´het Signaal´ leverde de inspiratie voor het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel.”

 

nhow On Air

Koolhaas ontwierp eerder het gebouw voor nhow Rotterdam, dat het grootste gebouw is van het land. Het nieuwe hotel in Amsterdam wordt met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux. Voor nhow Amsterdam RAI is het thema ‘On Air’ gekozen, waarmee de focus ligt op connectiviteit, innovatie en media in de breedste zin van het woord. Zo komt op de bovenste verdieping behalve een bar, restaurant en multimedia lounge voor bijeenkomsten en presentaties ook een televisiestudio. Daarnaast krijgt het hotel een galerie met een beeldentuin en een spa.

“Zo komt op de bovenste verdieping behalve een bar, restaurant en multimedia lounge voor bijeenkomsten en presentaties ook een televisiestudio.”

 

Langgekoesterde wens

Voor Amsterdam RAI wordt een langgekoesterde wens nu realiteit. Algemeen directeur Hans Bakker: “Het RAI hotel geeft invulling aan onze ambitie om een zogeheten ´headquarter´ hotel te realiseren op het RAI-terrein. Dit hotel wordt de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen. Dankzij het iconische ontwerp van OMA en de 24-uursbeleving die nhow Amsterdam RAI toevoegt aan het RAI-complex, wordt Amsterdam RAI als locatie nog aantrekkelijker. Hierdoor zijn wij in staat om onze concurrentiepositie op de internationale beurzen en congresmarkt te versterken en zo onze spin off richting de stad Amsterdam verder te vergroten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.