Discover the finest spaces
Delen

Vijf bijzondere coronaproof constructies bij evenementenlocaties

De coronacrisis maakt ons creatiever dan ooit. We zijn massaal aan het puzzelen, schaken en wandelen geslagen en bedenken spelletjes om via videobellen te doen met vrienden en familie. Ook evenementenlocaties zoeken allerlei oplossingen zodat bezoekers elkaar veilig kunnen ontmoeten. In dit artikel bespreken we vijf bijzondere en originele constructies, die speciaal gemaakt werden voor onze anderhalve-meter-samenleving, en gebruikt worden bij evenementenlocaties of events. Laat je inspireren door wat er allemaal kan op veilige afstand!

DE AFSTANDHOUDER – JAARBEURS

Sinds de coronacrisis losbarstte werkt onder andere Jaarbeurs in Utrecht tijdens al zijn events met Afstandhoudersmodern vormgegeven statafels op wielen waar je achter kunt staan wanneer je met iemand praat, je drankje of laptop op kunt zetten of mee kunt nemen wanneer je met iemand anders wil spreken. De tafeltjes zijn 1,5 meter breed waardoor je dus altijd genoeg afstand houdt van de mensen om je heen. De Afstandhouder is ontwikkeld door evenementenbureau IINII en stylingbureau Fraai Projecten en heeft allerlei toepassingen. Zo kan er ook een stoel op gezet worden zodat de tafel gebruikt kan worden bij meetings en kunnen de tafels in elkaar geschoven worden zodat er één grote tafel ontstaat. 

SERRES SÉPARÉES – MEDIAMATIC

Het restaurant van cultureel complex en vergaderlocatie Mediamatic in Amsterdam werd in mei 2020 uitgebreid met een rij kleine tuinkasjes waarin je met twee tot vier personen kunt dineren of vergaderen. Deze Serres Séparées staan op veilige afstand van elkaar en ook het eten en drinken wordt geserveerd op lange houten planken zodat de serveerders de kas niet in hoeven. De kassen werden eerder gebruikt als kunstproject en vanwege de coronacrisis ingericht als intieme kamertjes met enkel een tafel en stoelen. Daarnaast is de grote tuinkas van Mediamatic, de Grande Serre, ook helemaal coronaproof gemaakt en te huur voor wat grotere presentaties, workshops of vergaderingen.

CORONAPROOF ZITCONSTRUCTIE – CAFÉ KEET

Evenementenlocatie en culturele broedplaats Kanaal30 in Utrecht heeft er sinds de zomer een compleet nieuw café bij: café keet. Hier staat een bijzondere zitconstructie waar je volledig coronaproof kunt zitten voor een drankje of meeting. Het bouwwerk van steigerpijpen en hout bestaat uit twee lagen. Beneden vind je wat ruimere zitjes tot vier personen en via een trapje kom je bij de kleinere zitjes op de bovenste laag. Tussen alle zitjes zit minimaal anderhalve meter afstand en het meubel is gezellig aangekleed met kamerplanten en gekleurde kussentjes.

THE STAGE IS YOURS – RAI

Een van de enorme zalen van RAI Amsterdam is sinds kort compleet verbouwd tot een multifunctionele set die natuurlijk helemaal coronaproof is. Deze nieuwe constructie heet The Stage is Yours en bestaat uit verschillende projectieschermen, professionele verlichting en een groot podium met daar omheen zitplekken. Ook is er aan de rand van de zaal een grote stellage gebouwd waar mensen vanuit twee verdiepingen het podium op kunnen kijken. Wanneer het publiek bestaat uit mensen uit hetzelfde huishouden kunnen tot 1175 mensen in de zaal zitten. Als alle aanwezigen anderhalve meter afstand moeten houden, is er plek voor zo’n 800 personen. Een interessante optie dus voor uitgestelde congressen en andere grootschalige zakelijke events, wanneer de regels het weer toelaten om samen te komen. 

SMART DISTANCING SYSTEM

Kunstenaars Jólan van der Wiel en Nick Verstand ontwikkelden in coronatijd het Smart Distancing System: hiermee wordt een cirkel van anderhalve meter op de grond om mensen heen geprojecteerd zodat ze precies weten hoe ze op een veilige afstand van elkaar kunnen blijven. Het systeem gebruikt motion tracking technologie en computergestuurde lasers om een patroon op de grond te maken dat volledig is af te stemmen op de locatie en het aantal personen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met een cirkel een soort anderhalvemeter zone te maken rondom iemand, maar het is ook ook mogelijk om met een lijn de afstand tussen twee mensen weer te geven. Het Smart Distancing System is onder andere in te zetten tijdens een event, brainstorm of workshop bijvoorbeeld. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.