Discover the finest spaces
Delen

OMA ontwerpt eventlocatie ‘Concrete’ in Dubai

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas realiseert een evenementenlocatie in Dubai. In de kunstlocatie Alserkal Avenue is een voormalig magazijn verbouwd tot een ruimte voor culturele evenementen. Het gebouw opende vorige maand en draagt de naam ‘Concrete’. Het is het eerste project van OMA in de Verenigde Arabische Emiraten.

De nieuwe locatie in Alserkal Avenue, Concrete, zal de behoefte vervullen aan een centrale ontmoetingsplaats met een divers programma. Het voormalige warenhuis heeft een evenementenruimte waar culturele evenementen als tentoonstellingen, performances, modeshows en lezingen gehouden worden. Vier grote, verschuifbare muren zorgen ervoor dat de ruimte op verschillende manieren ingedeeld kan worden. De grote apparatuur is in het plafond ingebouwd, waardoor de muren en vloeren bijna helemaal vrij zijn van de grote componenten.

Design

Boven de verschuifbare muren bevinden zich twee langwerpige dakramen. Deze ramen kunnen naar wens verschillende hoeveelheden licht doorlaten; van vol daglicht tot flinterdunne zonnestralen. Grote deuren in de vernieuwde gevel verbinden, wanneer open, het interieur met de binnenplaats. De rest van de originele vorm van het gebouw is behouden gebleven. Hier is een grove spray, bestaand uit beton met stukken glas en spiegel, overheen gegaan. De glinsteringen van de stukken glas en spiegel zorgen ervoor dat het gebouw opvalt in de Alserkal Avenue.

Alserkal Avenue ligt in het industriegebied Al Qouz en is, met zijn 25 galerijen en kunstruimtes, Dubai’s belangrijkste kunstlocatie. Alserkal Avenue bestaat vanaf 2007 en is opgericht met het doel de culturele activiteiten in de omgeving te promoten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.