Discover the finest spaces
Delen

Mauritskazerne in Ede is nieuwe hotspot voor food en events

De nieuwste hotspot voor food en events in Midden Nederland is de Mauritskazerne in Ede! Het rijksmonument opende onlangs na een intensieve renovatie haar deuren als locatie voor congressen, relatiebijeenkomsten en andere zakelijke evenementen. Uniek is dat lokale voedselmakers uit de Gelderse vallei een vaste en prominente plek hebben in de nieuwe locatie. De Mauritskazerne werkt onder meer samen met regioboeren als Remeker Kaas, Ecofields en Milligreens.

De focus op food heeft alles te maken met de ligging van de evenementenlocatie. Op termijn transformeert het kazerneterrein in Ede tot het World Food Center, een stadswijk met woningen, foodbedrijven, onderzoeksinstellingen en een Experience op het gebied van voedsel. “In De Mauritskazerne onderzoeken en testen we hoe we inspirerende, lokale en toekomstbestendige foodbelevingen kunnen bieden tijdens evenementen”, vertelt eigenaar Timo Kruft. “We zijn ervan overtuigd dat het een meerwaarde heeft als je weet waar je voedsel vandaan komt. Dat het gemaakt is met liefde voor mens, dier en natuur. Bovendien heeft de regio zoveel moois te bieden op het gebied van food, dat het jammer zou zijn om daar geen gebruik van te maken!”

Ecologische voetafdruk

De Mauritskazerne beschikt over een grote zaal waar je groepen tot 350 personen kunt ontvangen. Verder zijn er zeven subruimten voor bijvoorbeeld workshops, brainstormsessies of vergaderingen. Voor een informele break-out of borrel bevindt zich achter de kazerne een grote buitenruimte die gebruikt kan worden als terras. De zalen en het interieur van de kazerne zijn in de afgelopen weken gerenoveerd en gerestyled, waarbij met respect voor het monumentale karakter van het pand is gewerkt. Daarbij zijn veel bestaande en natuurlijke materialen gebruikt. Zo lopen gasten in de plenaire zaal op een grasmat, zijn er sfeervolle zitjes bij oude boekenkasten en is één van de wanden gedecoreerd met houten kratten en oud glas. Het geeft de Mauritskazerne een evenementenlocatie met een warme, industriële uitstraling en draagt ook nog bij aan een lagere ecologische footprint van de locatie.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.