Discover the finest spaces
Delen

Nieuw ‘permanent foodfestival’ Smaakpark in Ede ook evenementenlocatie

In een oude kazerne in Ede is sinds kort Smaakpark gevestigd. Dit moet een belevingslocatie worden rondom eten en het groeien, bloeien of produceren van daarvan. “Een soort permanent foodfestival”, aldus Christian Weij van Smaakpark. Nu zijn er al zes zalen te huur voor vergaderingen, presentaties, bedrijfsfeesten, diners, borrels of workshops. Inclusief uitstekende catering natuurlijk.

Smaakpark is de afgelopen drie jaar, samen met de gemeente Ede, Urban Climate Architects, landschapsarchitect Rob Roggema en Jan Paul van de Hoef van Keus Bedrijfsmakelaars bezig geweest met een uitgebreid plan voor het kazerneterrein. Christian: “In het park willen we bezoekers inspireren om op een andere manier naar voeding te kijken. Dit doen we samen met lokale producenten, kenniscentra, overheden, scholen en kleine food-ondernemers. Iedereen die met duurzame/gezonde voeding bezig is, kan bij ons een plek krijgen om zijn producten te bedenken, te produceren, te laten proeven en te verkopen.” Daarnaast blijven er altijd ruimten te huur voor vergaderingen en evenementen.

Smaakpark

Er zijn zes ruimtes te huur bij Smaakpark van verschillende groottes en met een ander karakter. De grootste zaal is de Schermhal van 250 vierkante meter. Hier kunnen tot 150 mensen terecht voor een diner, een festival, een presentatie of een congres bijvoorbeeld. Er kan een podium in deze zaal worden gezet. Verder zijn er twee workshopruimtes van ongeveer gelijke grootte voor maximaal 14 personen waar kookworkshops gegeven kunnen worden, maar de ruimtes kunnen ook worden gebruikt om te lunchen, als ontvangstruimte of break-out kamer.

Ook is er het Officierskantoor waar maximaal 25 personen een lezing, presentatie of demonstratie kunnen bijwonen. Een intiem privé-diner behoort hier ook tot de mogelijkheden. Wie op zoek is naar een wat meer industriële, ruwe ruimte kan terecht in de Kelder en daarnaast is er nog de Centrale Hal die gebruikt kan worden als ontvangstruimte of voor een besloten diner. Tot slot heeft Smaakpark ook nog een terras waar in de lente- en zomermaanden buiten geborreld of gebarbecued kan worden tijdens events.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.