Discover the finest spaces
Delen

Binnenkijken bij het gloednieuwe Hotel Arsenaal by WestCord in binnenstad van Delft

WestCord Hotels opent in mei een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum in Delft. Dit wordt het tweede hotel in de Zuid-Hollandse stad voor de hotelgroep. Hotel Arsenaal wordt een boutique hotel met 63 kamers, een restaurant en twee ruimten voor meetings en events. Het hotel opent over een paar weken, maar Greater Venues kreeg alvast een sneak preview.

Het pand waarin Hotel Arsenaal zich bevindt, is een officieel Rijksmonument en staat op het schiereiland tussen de Oude Delft en de Nieuwe Delft. We parkeren langs een van die twee grachten in de historische binnenstad en lopen het pand in. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen, die in drie eeuwen tot stand zijn gekomen. Aan de munitieopslag uit 1602 zijn later het Armamentarium en het Oost Indische Pakhuis toegevoegd. Tussen 1989 en 2013 huisvestte het complex het Legermuseum, dat uiteindelijk opging in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Vanaf 2015 is het ontwikkeld tot een multifunctionele voorziening naast een hotel, congrescentrum en restaurant ook expositieruimte een kantoren.

Hotel Arsenaal

WestCord Hotels neemt de exploitatie van de hotelfunctie op zich. Bouwvakkers zijn nog druk bezig met allerlei klussen in de ontvangsthal, bar en de ruimte waar het ontbijt geserveerd gaat worden. Maartje Thompson, marketing manager, leidt ons rond en vertelt over hoe het hotel gerund gaat worden. “We hebben een team van jonge mensen aangenomen die niet alleen cocktails kunnen maken, maar ook leren hoe ze gasten inchecken en andersom. Een soort allrounders dus!” Ze antwoordt bevestigend op de vraag of dit de eerste keer is dat WestCord Hotels op deze manier werkt. “We hebben ook echt geselecteerd op mensen die allebei de kanten van het werk willen doen. Dat maakt het heel leuk en afwisselend.”

Maartje neemt ons mee de originele trap op naar de tweede verdieping, waar een deel van de hotelkamers en een eventruimte liggen. Nog niet alle kamers zijn af, maar ze laat de witte suite alvast zien. Een prachtige kamer, waar nog de finishing touches gedaan moeten worden. De oude elementen van het gebouw zijn overal terug te vinden. Van de originele bakstenen tot de raampjes en de oude houten balken die alle kamers een eigen sfeer geven.

Meetings en events

Op dezelfde verdieping lopen we de ruimte voor meetings in. “Hier komt straks een grote vaste tafel in met 16 stoelen, zodat er vergaderd kan worden,” vertelt Maartje. Aan de ruimte ligt een breakout gedeelte, waar een vierkant gat in het plafond zit. “Hierboven zie je een wiel waarmee vroegen goederen omhoog gehesen worden.” Wederom een historisch element wat een bezoek aan Hotel Arsenaal bijzonder maakt.

Na nog wat kamers bekeken te hebben, die allen uniek zijn, vervolgen we onze weg naar de eerste verdieping. Ook hier opent Maartje een aantal deuren naar de Superior en Superior plus kamers. “Het nieuwe team heeft elke maandag al trainingen in het hotel om elkaar en het systeem te leren kennen. Zij zitten nu in de eventruimte op deze verdieping,” vertelt Maartje als we richting de zaal lopen. Het groepje is net klaar en komt vrolijk naar buiten. Wij lopen de ruimte in en Maartje vertelt: “Ook hier is het nog niet helemaal af, maar we gebruiken hem al wel. In receptieopstelling kunnen hier straks 80 personen in en verder valt er veel te spelen met de ruimte.”

Hotel Arsenaal wordt een boutique hotel met 63 kamers, een restaurant, 20 parkeerplaatsen, een binnenplaats en twee meeting en eventruimten. De originele elementen in het monumentale pand zijn behouden en worden gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.