Discover the finest spaces
Delen

Evenementenlocatie Expo Arsenaal Delft in stijl geopend

Op 5 juli klinkt het luide startschot voor een nieuwe locatie met een rijke historie in Delft. Het Arsenaal, bestaande uit restaurant Loetje, Hotel Arsenaal by Westcord en Expo Arsenaal, wordt feestelijk geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt. Door de samensmelting van hotel, restaurant en evenementenlocatie ontstaat in het rijksmonument een nieuwe trekpleister met regionale en (inter)nationale eventmogelijkheden.

Het is de 17e eeuw en het schiereiland in Delft krijgt een nieuwe functie. Schippers lopen af en aan om hun vloot te bevoorraden. Kannonen, vuurwapens en andere munitie om de defensie van de stad te waarborgen moet opgeslagen worden. Er is ook behoefte aan meer magazijnruimte voor handelsgoederen van de VOC, om de Delftenaren te voorzien van specerijen en grondstoffen. Het Arsenaal wordt een verzamelplek van verschillende ondernemingen. Na verschillende herbestemmingen verliest Het Arsenaal in 1900 haar functie als pakhuis. Nu vieren we in juli 2022 de officiële opening van Het Arsenaal waar restaurant Loetje, Hotel Arsenaal by WestCord en Expo Arsenaal in zijn gevestigd.

Het monumentale gebouwencomplex is verbouwd naar moderne maatstaven en heeft allerlei nieuwe functies gekregen. Hierbij is zoveel mogelijk gelet op het historische behoud van het pand. De badkamers van het hotel zijn bijvoorbeeld als ‘doosjes’ in het pand gezet, zodat het gebouw zo min mogelijk wordt aangetast. De hotelkamers zijn gevestigd in het oude deel uit 1692 in Hotel Arsenaal by WestCord, een boutique hotel met 63 luxe kamers. Elke kamer ademt de sfeer van de historie van het pand, dat eerder een opslagplaats voor kanonnen, vuurwapen, kogels en andere wapentuigen was. Zo zijn er tijdens de verbouwing zes kanonnen gevonden, die gerenoveerd zijn en een plekje hebben gekregen in het hotel. Oude en originele elementen zijn behouden en gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking.

Expo Arsenaal Delft

In ‘Gebouw 1692’ zit Expo Arsenaal Delft gevestigd. Een gloednieuwe locatie voor zakelijke evenementen, dinershows of foto- en videoproducties. De flexibele eventlocatie biedt ook verschillende mogelijkheden voor creatieve en culturele activiteiten. Zo is er ruimte voor tentoonstellingen en exposities. Micha van Herk vertelt namens Expo Arsenaal Delft: “De locatie betovert. Deze plek is heel geschikt voor verschillende functies. Van zakelijke events tot culturele programmering. Het is een massief pand, met een inrichting die flexibel is en meebeweegt met alle mogelijke functies die hier gaan plaatsvinden. Ik kan me bijvoorbeeld inbeelden dat het een prachtig decor vormt voor een fotoshoot of filmopname, maar ook voor seminars, zakelijke diners en of livestreams. Deze zijn hier fantastisch te hosten. Deze locatie is echt magisch en geeft energie.”

De ruimte heeft een soort u-vorm, een oppervlakte van 900 m2 en een eigen binnenplaats waardoor je alle kanten op kan. Je organiseert hier een congres tot 300 personen, waarbij de gasten in het hotel logeren en bij restaurant Loetje eten. Je komt er met 800 gasten samen voor een receptie en neemt met 400 personen plaats voor een zakelijk diner. Break-out ruimten worden gecreëerd waarbij Expo Arsenaal Delft ook samenwerkt met het hotel.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.