Discover the finest spaces
Delen

Event Case: de ICT-markt verkennen op Connect.frl in WestCord WTC Leeuwarden

Locaties komen pas echt tot leven tijdens een event. Daarom licht GreaterVenues de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. Deze keer krijgen we een blik achter de schermen bij ICT-beurs Connect.frl in WestCord WTC Leeuwarden. Deze venue in het noorden van ons land is al negen jaar de ideale locatie voor de beurs. Directeur van MKB Cyber Campus Nienke Hoeksma vertelt over haar samenwerking met directeur Rolf Jan van Zeyl en meetings en events specialist Lutske Kroes van WestCord. 

Dit is dus niet de eerste keer dat Connect.frl plaatsvindt bij WestCord WTC Leeuwarden. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van de hoofdstad van Friesland en is vanuit Amsterdam binnen anderhalf uur te bereiken. Voor de bezoekers van Connect.frl is dat echter niet nodig, want de doelgroep van het evenement bevindt zich in het noorden van ons land. Honderden mbo- en hbo-studenten en het bedrijfsleven reizen op 30 maart af naar Leeuwarden om deel te nemen aan kennissessies, rond te kijken op de beursvloer en te netwerken. 

De keuze voor het hotel is te danken aan een mix van factoren, zo blijkt als we om de reden van juist deze locatie vragen aan Nienke Hoeksma, directeur van MKB Cyber Campus. “Ik ben op meerdere locaties in Friesland geweest, maar dit is bij uitstek de beste plek voor dit event. Je hebt hier alles in een redelijk compacte omgeving. Het is een locatie die echt alles te bieden heeft: de juiste ruimten, een ideale bereikbaarheid en we hebben niet te vergeten een geweldige samenwerking met WestCord WTC. Iedereen denkt met je mee en staat direct voor je klaar.” 

Connect.frl in WestCord WTC Leeuwarden 

De beurs is gericht om ICT-talent, het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid met elkaar in contact te brengen tijdens een dagvullend programma in WestCord WTC Leeuwarden. De voorbereiding van de beurs start al veel eerder. Nienke vertelt: “Een jaar van tevoren heb ik een save the date gesprek met Lutske en leggen we de datum vast. Daarna starten we met het vaststellen van het thema, die altijd ICT-gerelateerd is. Afgelopen jaar was ‘data’ ontzettend actueel met het oog op de toeslagenaffaire. Zodra het thema is vastgesteld schrijven we leden en toekomstige sponsoren aan en kunnen de verdere voorbereidingen van de beurs beginnen. We spreken sponsoren daarna face to face, houden informatieavonden over programmapunten en leggen de keynote sprekers vast.”  

Het programma van Connect.frl ziet er elk jaar ongeveer hetzelfde uit. De dag start met een opening en sprekers, er is een lunch, verschillende workshops, interactieve trainingen en bedrijven leggen hun projecten uit. “Als je het hotel binnenkomt, hebben we een grote plaza,” vertelt Rolf Jan. “Deze was omgebouwd tot beursvloer met 25 stands van werkgevers en opleidingen. Op de eerste verdieping vond in de plenaire zaal de opening plaats, gevolgd door keynote speakers en workshops.” De dag werd dit jaar afgesloten met een pubquiz op het plein. Nienke: “De sponsoren nodigen wij daarna uit voor een diner in Restaurant élevé in het hotel. Vanuit daar hebben zij een prachtig uitzicht en heeft iedereen de kans om te netwerken en te genieten van het heerlijke eten en de succesvolle dag.” 

Ervaring 

Lutske is tijdens het hele proces de contactpersoon. “Wij zijn de grootste congreslocatie van Friesland. Met plek voor 750 personen in de grote zaal, een groot aantal subzalen en boardrooms, een vaste studio en de ruimte plaza is dat voor deze provincie best uniek,” vertelt ze. “Omdat wij al zo lang dit event draaien, zijn we goed op elkaar ingespeeld. We weten wat ze willen en voelen aan wat de gasten nodig hebben. Dat doen we voor al onze opdrachtgevers, want we willen de standaard kwaliteit hoog hebben. Het eten moet kloppen, er moeten genoeg beverage stations zijn; gasten moeten kortom ontzorgd zijn.” 

Datgeen wat Nienke zoekt in een locatie is dus allemaal te vinden bij WestCord WTC Leeuwarden. “Iedereen is goed op elkaar ingespeeld en zodra er iets nodig is, wordt dat meteen geregeld. De indeling van de beursvloer laat ik bijvoorbeeld aan WestCord over. Zij hebben het beste idee over de ruimte. Ook het diner wordt ons volledig uit handen genomen en is altijd weer een succes. We doen fantastisch gave dingen hier in het noorden. Je hoeft niet meteen naar Amsterdam voor een carrière. Met Connect.frl laten wij zien wat hier mogelijk is en kunnen we elkaar door middel van kennisdeling en een interessante dag helpen. Het was weer een geweldige editie, vooral om elkaar fysiek te zien na de lockdown. Bedrijven pakken ontzettend uit en WestCord heeft alles uit de kast gehaald om dit tot een onvergetelijke editie te maken!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.