Discover the finest spaces
Delen

Amsterdam ArenA proeftuin voor innovaties

Nooit meer de auto kwijt in een parkeergarage, niet meer in de rij of in de file staan en een grasmat die aangeeft dat het gras water en voedingsstoffen nodig heeft. Het zijn enkele van de innovaties van het Amsterdam ArenA Innovation Center, dat op 1 juni werd geopend.

Vernieuwende oplossingen

Het Amsterdam ArenA Innovation Center moet uitgroeien tot een plek waar de beste bedrijven met elkaar samenwerken aan vernieuwende oplossingen voor slimme en duurzame steden. Op elke eerste maandag van de maand deelt iemand een idee of innovatie met andere bedrijven in de ArenA-proeftuin, in het Living Lab. Wie enthousiast is, kan aanhaken en direct meedoen.

In het nieuwe centrum staan samenwerking en kennisuitwisseling tussen de deelnemers centraal. Dit is een voorwaarde voor iedereen die zich er wil vestigen. Organisaties als Huawei, KPN, TNO en de gemeente Amsterdam hebben hun medewerking toegezegd en zijn inmiddels in het nieuwe centrum gevestigd. Maar ook voor andere vernieuwende bedrijven en innovatieve start ups is ruimte beschikbaar in het Amsterdam ArenA Innovation Center.

Toepassing in het stadion

In het Innovation Center worden niet alleen slimme technologische uitvindingen gedaan en getoond, maar ook getest. KPN test er een sensorennetwerk: via een sensor op elke parkeerplaats weet je altijd waar je auto staat geparkeerd. Bezoekers van de ArenA en Amsterdam Zuidoost ontvangen binnenkort op hun smartphone informatie over hun omgeving via een tijdelijke app. Zodra je de ArenA binnenloopt vult deze app zich automatisch met praktische informatie.

“Alle innovaties worden door de ArenA en haar partners getest voor toepassing in en rondom het stadion en het stadsdeel Amsterdam Zuidoost.”

Alle innovaties worden door de ArenA en haar partners getest voor toepassing in en rondom het stadion en het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Vervolgens kunnen de vindingen grootschalig worden toegepast in de gehele metropoolregio.

Open platform

De Amsterdam ArenA heeft als ambitie om te behoren tot ’s werelds meest innovatieve stadions, vertelt Henk Markerink van de Amsterdam ArenA. “Innoveren zit in ons DNA. Zo hebben we de slimme grasmat hier bedacht. Het Amsterdam ArenA Innovation Center is een open platform voor iedereen. We zijn dan ook blij dat we het nieuwe innovatiecentrum in ons stadion mogen verwelkomen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.