Discover the finest spaces
Delen

‘Hup Holland hup!’ zal weerklinken in goedgevulde ArenA

Het EK Voetbal – oftewel EURO 2020 – gaat op 11 juni van start. De hele wereld kijkt mee met het toernooi dat is verspreid over 11 speelsteden, maar liefst 51 wedstrijden en 24 deelnemende teams telt. Turkije en Italië openen het bal in Rome. In Nederland zijn alle ogen natuurlijk gericht op het Oranje-keurkorps van bondscoach Frank de Boer.

Het Nederlands elftal speelt op 13 juni zijn eerste poulewedstrijd in Amsterdam. Vanaf 21.00 uur is Oekraïne dan de tegenstander in de Johan Cruyff ArenA. Die zal gevuld zijn met 16.000 toeschouwers. De eerste winst is al binnen, omdat de capaciteit verhoogt is. Dus: ‘Hup Holland hup, laat de leeuw niet in zijn hempie staan!’

Vanaf half april nam de Europese voetbalband UEFA de regie totaal over in de Johan Cruijff ArenA. Het stadion werd helemaal omgebouwd en technisch klaargemaakt om te kunnen schitteren tijdens EURO 2020. Als eerste werden het accreditatiecentrum, vrijwilligerscentrum en het ticketingcentrum ingericht. Eind mei werd ook het werk afgerond op en rond het veld en in alle andere ruimtes waaronder ook de kleedkamers, VIP-ruimtes en de skyboxen.

Extra kaartjes

In eerste instantie zouden de wedstrijden in Amsterdam gespeeld worden voor een publiek van 16.000 toeschouwers. Afgelopen week werd echter bekend dat er 4.000 mensen extra mogen plaatsnemen op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. Hilda Hofkamp, Sales Manager van het stadion is erg opgetogen. Hierbij gaat de capaciteit van een vierde naar een derde. “Dit is geweldig nieuws. We hebben samen met TU Eindhoven onderzoek gedaan naar hoe luchtdeeltjes zich bewegen in het stadion,” vertelt ze. “Op basis daarvan hebben we dit plan opgesteld en kon de capaciteit dus opgeschaald worden.”

De KNVB, het kabinet en gemeente Amsterdam spraken eerder al de ambitie uit om de capaciteit te verhogen, mits de cijfers het toelieten. Alle bezoekers die het stadion in Amsterdam willen betreden, moeten in ieder geval voldoen aan de dan geldende veiligheidsprotocollen en krijgen pas toegang op vertoon van een negatief testresultaat.

“Geweldig dat we op koers liggen voor een EK met publiek”, zo reageerde Gijs de Jong, toernooidirecteur van EURO 2020 in Nederland al eerder. “Dit is een historisch toernooi, waar Nederland deel van uitmaakt. Daar hoort gewoon publiek bij te zijn. Fantastisch dat de minister en de burgemeester van Amsterdam er ook vertrouwen in hebben dat een EK met publiek in juni op een veilige, verantwoorde én feestelijke manier kan plaatsvinden. We kijken ernaar uit 16.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen.”

Fieldlabs

Ook Tamara van Ark, demissionair minister van onder meer sport, kijkt uit naar het toernooi: “Bij een EK voetbal hoort natuurlijk publiek. In samenwerking met de KNVB en de gemeente Amsterdam gaan we ervoor zorgen dat er op een veilige en verantwoorde manier publiek bij de wedstrijden van het Nederlands elftal kan zijn. De kennis opgedaan bij de fieldlabs en pilots helpt hierbij en uiteraard blijft de epidemiologische situatie leidend bij de vraag hoeveel publiek aanwezig kan zijn.”

Na eenentwintig jaar is Amsterdam weer speelstad tijdens een EK voetbal. De Johan Cruijff ArenA vormt het decor voor de EURO 2020-groepswedstrijden van Nederland tegen Oekraïne (13 juni), Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni). Op 26 juni staat daar ook nog een achtste finale op het programma.

Johan Cruijff ArenA

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees Kampioenschap in 2020 heeft de UEFA voor een bijzondere opzet gekozen. Het evenement wordt gespeeld in verschillende steden door heel Europa. De Johan Cruijff ArenA is daar een van. “Er hangt al een lekkere sfeer in het stadion en onder het personeel,” vertelt Hilda Hofkamp. “Het is een mooie kans en iedereen staat te poppelen om na een jaar weer aan de slag te mogen.”

Er zijn nog enkele hospitality pakketten over voor de zakelijke markt. Je beleeft de wedstrijden van dichtbij in een eigen suite of lounge, inclusief diner en andere services. Door de 1,5 metermaatregel zijn de pakketten ook nog eens aantrekkelijker. “Je betaalt per persoon en niet per ruimte, zoals een skybox. Hierdoor is er voor kleinere bedrijven ook een kans om hierbij aanwezig te zijn,” vertelt Hilda. “Elk nadeel heb zijn voordeel,” vervolgt ze lachend, waarmee ze de iconische Johan Cruijff even terugbrengt in zijn eigen stadion wat schittert in EURO 2020 stijl.

Je kan nog bij het EK aanwezig zijn! Voor de hospitality pakketten neem je contact op via: hospitalityeuro2020@johancruijffarena.nl

OF

T: 020-3111306

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.