Discover the finest spaces
Delen

Megabatterij van Johan Cruijff ArenA krijgt milieuprijs

Het energie opslagsysteem van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam heeft onlangs een Green Apple Award voor ‘Environmental Best Practice’ gewonnen. Deze milieuprijs is volgens de ArenA een belangrijke erkenning voor milieu-initiatieven wereldwijd. De prijs werd uitgereikt in het parlementshuis in Londen. 

Het opslagsysteem bestaat uit tweedehands batterijen uit elektrische auto’s. Ze worden vooral gebruikt om pieken in het energienet, die bijvoorbeeld tijdens concerten in het stadion ontstaan, af te vlakken. De ArenA wil het systeem in de toekomst ook gaan delen met de Ziggo Dome, AFAS Live en de bewoners van Amsterdam Zuidoost. De batterijen hebben namelijk samen een vermogen van 3 megawatt; volgens de ArenA is dit genoeg om duizenden huishoudens van stroom te voorzien.

Het energie opslagsysteem van de Johan Cruijff ArenA. Foto: Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA

Het Amsterdamse stadion is op verschillende manieren bezig met energiezuinige oplossingen en andere innovaties. Samen met instellingen, overheden en bedrijven zoals Nissan, Eaton, BAM en The Mobility House is de ArenA onderdeel van de Amsterdam Innovation Arena. Het energie opslagsysteem is een resultaat van deze samenwerking. In het stadion worden regelmatig innovaties in de praktijk getoetst op het gebied van stadionbouw, -management en -exploitatie. 

De Johan Cruijff ArenA is, naast voetbalstadion en concertpodium, ook een grote evenementenlocatie. Het gebouw heeft maar liefst 21 zalen voor bijvoorbeeld congressen of andere evenementen met vele opties voor break out sessies. Ook kan de Hoofdtribune in het stadion, met 2500 business seats, gebruikt worden voor kick-offs of spectaculaire afsluitingen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.