Discover the finest spaces
Delen

1000 extra hotelkamers voor congresbezoekers Den Haag

De komende jaren krijgt Den Haag er zeker 1.000 hotelkamers bij om aan de groeiende vraag van zowel recreatieve als zakelijke bezoekers te voldoen. Dat staat in het Voortgangsbericht Toerisme dat wethouder Karsten Klein van stedelijke economie, zorg en havens heeft uitgebracht. De bezettingsgraad van hotels in Den Haag steeg in de afgelopen 5 jaar met 19%. Daarnaast is in het afgelopen jaar de gemiddelde opbrengst per beschikbare kamer met 11% gestegen. Dat is de sterkste stijging in de vier grote steden.

“Het aantal hotelkamers in Den Haag is minder hard is gegroeid dan de vraag”, stelt wethouder Karsten Klein. Hierdoor is krapte ontstaan, terwijl die kamers hard nodig zijn door de groei van zowel recreatieve als zakelijke bezoekers. De stad slaagt er steeds beter in om grote evenementen binnen te halen.

Hotel Indigo The Hague - Royal Palace
Het nieuwe Hotel Indigo The Hague – Royal Palace opent eind 2017 in een voormalige bankgebouw.

Groei in congresmarkt

“We doen het bijvoorbeeld heel goed op de markt van congressen. In 2016 hebben we een toename van 50% gerealiseerd in meerdaagse internationale congressen ten opzichte van de jaren ervoor. Maar liefst 135 congressen werden er gehouden. De zakelijke bezoeker is goed voor ongeveer de helft van de overnachtingen.”

Ook voor 2018 en 2019 heeft een aantal zeer grote meerdaagse congressen gekozen voor de stad. “Die mensen moeten we onderbrengen. In 2018 bijvoorbeeld The Union World Conference on Lung Health met 4.000 bezoekers en in 2019 bijvoorbeeld het World Federation for Hospital Sterilisation Services met 1.200 specialisten.

Mövenpick Hotel Den Haag
Voor 2019 staat de opening gepland van een nieuw Mövenpick Hotel in de Paleisstraat.

Acht nieuwe hotels

De komende jaren openen er, voor zover nu bekend is, zeker 8 hotels met in totaal ruim 950 kamers hun deuren in Den Haag. Meer dan tweederde daarvan zit in het middensegment. Twee komen in Scheveningen (Easy Hotel en Inntel), de rest op het Stationsplein, Lange Vijverberg, Paleisstraat, Wijnhaven, hoek Noordeinde en Heulstraat en Grote Marktstraat.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.