Discover the finest spaces
Delen

Overnachtingen in Rotterdamse hotels het goedkoopst

Een overnachting in een Rotterdams hotel of hostel is gemiddeld het goedkoopst van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van gratis online vergelijkingsplatform GoEuro naar wereldwijde verschillen in accommodatieprijzen. Een ander opvallend resultaat is dat toeristen voor de prijs van één nacht in het vijfsterrenhotel in Punta Cana (Dominicaanse Republiek) maar liefst zeven maanden kunnen verblijven in een hostel in Caïro.

Volop bedden beschikbaar
De zoekmachine heeft 150 bestemmingen met elkaar vergeleken en berekende vervolgens de gemiddelde prijs voor de verschillende categorieën sterrenhotels, hotels, hostels en Airbnb-accommodaties. “Rotterdam is een prijzencircus,” vertelt Hans van Schaik van het Mainport Hotel en Inntel aan het AD. In zijn ogen is de verklaring hiervoor de opening van nieuwe hotels en uitbreiding van de bestaande locaties, waardoor er volop bedden beschikbaar zijn. Voor een hotelovernachting in Rotterdam betalen gasten gemiddeld 100 euro.

“De verklaring is de opening van nieuwe hotels en uitbreiding van de bestaande locaties, waardoor er volop bedden beschikbaar zijn.”

 

Twee keer zoveel
In Amsterdam en Den Haag is een hotelovernachting duurder dan in de rest van Nederland. In steden als Utrecht, Delft en Groningen liggen de prijzen per locatie eveneens een stuk hoger. Een overnachting in Amsterdam kost ruim tweemaal zoveel als een overnachting in Rotterdam.

New York vs. Sofia
In het totaaloverzicht komt New York met een gemiddelde prijs van bijna 200 euro als duurste stad uit de bus, op ruime afstand gevolgd door St. Moritz, Zwitserland (147 euro) en Macao, China (135 euro). Helemaal onderaan staan het Albanese Tirana, Hammamet in Tunesië en de Bulgaarse hoofdstad Sofia, waar een overnachting gemiddeld minder dan 30 euro kost.

[Foto: Mainport Hotel, Rotterdam]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.