Discover the finest spaces
Delen

Venues voor foodies: 5 nieuwe foodmarkten

GreaterVenues neemt u mee langs de meest bijzondere locaties voor meetings en events die Nederland rijk is. Van voetbalstadion tot vijfsterrenhotel en van industrieel tot kasteel. Vandaag komen de foodies komen aan hun trekken: op deze vijf gloednieuwe locaties combineer je events met culinair genot!

Gloednieuw is de trend misschien niet meer, maar overdekte vershallen blijven onverminderd populair. Happen en stappen in de bruisende versmarkten die op de meest bijzondere plekken verrijzen. De Markthal in Rotterdam is internationaal met prijzen overladen, de Foodhallen zijn een grote trekpleister in Amsterdam West. Overdekte markten worden bovendien ook steeds meer ontdekt als unieke locatie voor events.

De Markthal en Foodhallen wisten in korte tijd zoveel bezoekers te trekken, dat iedere stad nu wel een versmarkt wil. Alleen al in november openden drie gloednieuwe versmarkten op verschillende plekken in het land. Welke markten moet je zeker gezien hebben?

“Op deze vijf gloednieuwe locaties combineer je events met culinair genot!”

Markthal, Rotterdam

[Foto’s: Markthal Events]

Markthal Rotterdam zette in Nederland de trend als de eerste overdekte marktvloer van Nederland. Met 96 unieke kramen en horecagelegenheden is het nog altijd een van de grootste toeristische trekpleisters van Rotterdam. Waarom staat deze locatie dan toch in deze lijst met nieuwe vershallen? Omdat je er sinds kort ook terecht kunt voor events!

Markthal Events biedt exclusief een drietal locaties binnen de markt met de spectaculair hoge overkapping: Le Perron, La Dolce Vita en Arabia. Bakkerij Le Perron bevindt zich midden in de drukke Markthal, en is een van de weinige kramen met een eigen restaurant. Le Perron is geschikt voor groepen tot 100 personen voor een staande receptie, borrel of walking dinner. Het Italiaanse restaurant La Dolce Vita zit in de zijkant van de Markthal en bestaat uit twee verdiepingen. Vanachter de ramen kijk je in alle rust uit over de gonzende versmarkt. Arabia biedt een mix van beide concepten. Dit concept heeft zowel een restaurant als een kraam op de marktvloer, met eigen terras op het dak.

Fooddock, Deventer

[Foto’s: Fooddock Deventer]

Fooddock is gevestigd in een oude silo aan de haven van Deventer, een locatie die zowel van buiten als van binnen een ruig industrieel gevoel heeft. De Zwarte Silo werd in 1923 gebouwd als graansilo door de firma A.J. Lammers. Nu, 100 jaar later, is het Havenkwartier gegroeid tot een ‘klein Berlijn’ en is de Zwarte Silo terug bij zijn oorspronkelijke bestemming. Een beginpunt in de voedselketen. Het ruige, industriële gevoel van de silo maakt dit tot een unieke locatie.

Fooddock opende op 13 november haar deuren. In de foodhal is ruimte voor zowel vaste als wisselende foodondernemers, die puur en eerlijk eten serveren.  Daarnaast heeft Fooddock plaats voor evenementen en vergaderingen. In een afgesloten ruimte kunnen groepen tot 25 personen bijeenkomen. De grote evenementenhal biedt plek aan 250 bezoekers. Deze hal is af te sluiten van de reguliere bezoekers, heeft een eigen bar en toilet.

Yada Yada Market Life, Zaandam

Foto’s: Yada Yada Market Life | Pitch PR]

In een grote loods op het historische Hembrugterrein, vlakbij Taets Art and Event Park, opent binnenkort Yada Yada Market Life. Deze markt moet een plek zijn waar je een hele middag vertoeft. In de oude industriële loods komen stands waar je eten en drinken kunt krijgen, maar ook kraampjes met sieraden en optredens van wisselende artiesten. Vanaf Amsterdam Centraal Station vertrekt vanaf 15 november, de openingsdatum van Yada Yada, een pont naar het Hembrugterrein. Yada Yada heeft ook ruimte beschikbaar die is af te huren voor events.

Vershal Het Veem, Eindhoven

[Foto: Vershal het Veem]

Op een prachtige plek op het herontwikkelde terrein Strijp-S opende de nieuwe Vershal Het Veem. Deze overdekte markt opende haar deuren tijdens de Dutch Design Week, op 17 oktober. Sindsdien is Het Veem aan het proefdraaien, wat inhoudt dat nog niet alle kramen bezet zijn. De markt is vijf dagen per week geopend, van woensdag tot en met zondag.

De Pier, Scheveningen

[Foto’s Kust: Casper van Dort | Cavado.nl]

Niet een versmarkt zoals de andere locaties in dit lijstje, maar het heeft er wel veel van weg: De Pier in Scheveningen is deze zomer heropend na een flinke vernieuwing van het concept. Het iconische gebouw wordt in verschillende fasen heropend voor het publiek. Inmiddels zijn het benedendek en bovendek alweer enkele maanden open, en zijn hier negen food- en horecaconcepten te vinden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars en winkels. Zoals Rotisserie Kust, gemaakt van gerecycled materiaal van de oude Pier. Daarnaast vinden er regelmatig markten en festivals plaats op en rond De Pier. Op het Zuidereiland, aan het einde van het dek, wordt nog hard gewerkt om de ruimtes van het oude hotel gebruiksklaar te maken voor events.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.