Discover the finest spaces
Delen

Koloniale huizen in een moderne skyline: Kuala Lumpur is veelzijdig

Kuala Lumpur is zo’n plek die u – mocht u wel eens een verre reis naar het Oosten maken – wel eens hebt aangedaan voor een overstap. Maar Kuala Lumpur heeft uiteraard nog veel meer te bieden dan slechts haar vliegveld. De gebouwen in de stad behoren allemaal tot een andere stijl, wat het een interessant tafereel maakt als u over straat loopt. Ook haar hotels – de meeste nog vrij traditioneel – en restaurants zijn hier dik in orde.

01. Bistro a Table

Dit restaurant ziet er alles behalve Maleis uit en kan zelfs modern genoemd worden. Bijna elke dag staat er iets anders op het menu – maar de signature dishes van chef Isadori Chai blijven natuurlijk terugkomen.

Bistro a table

02. Hotel Maya

Stijlvol hotel in Kuala Lumpur dat de uitstraling heeft van een boetiekhotel, ondanks dat er meer dan tweehonderd kamers zijn. Misschien heeft dat de maken met de uitstekende service: met 2 personeelsleden per drie gasten is deze zeer de moeite waard om over naar huis te schrijven.

03. Restaurant Shanghai

Dit restaurant ziet er traditioneel Chinees uit en serveert eten dat bij deze sfeer past. De smeuïge “braised pork belly” – een van Shanghai’s meest beroemde gerechten- is hier de specialiteit.

04. Ritz Carlton Kuala Lumpur

Het klinkt altijd nogal chic als je kan vertellen dat je in een Ritz Carlton slaapt: “Ik slaap in de Ritz.” Het filiaal in Kuala Lumpur is een traditioneel, luxueus hotel. Denk hierbij aan grote zuilen in de lobby en van die typische hotelvloerbedekking met drukke prints.

05. Cilantro

Dit restaurant is alom geliefd in en rondom Kuala Lumpur. Het restaurant ligt in het Micasa All-Suites Hotel en wordt gerund door Chef Takashi Kimura. Hier kunt u terecht voor een spannende, tongstrelende combinatie van de Franse cuisine die is gemixt met Japanse invloeden.

Bronnen

  1. Bistro a Table: http://static.asiawebdirect.com/m/kl/portals/kuala-lumpur-ws/homepage/magazine/bistro-a-table/pagePropertiesImage/1200-bistro-a-table.jpg
  2. Hotel Maya: http://sumabeachlifestyle.com/wp-content/uploads/2012/08/Hotel-Maya-Retaurant.jpg
  3. Shanghai: http://static.flickr.com/4083/5110996340_233dd98e84_b.jp
  4. Ritz Carlton Kuala Lumpur: http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/KualaLumpur/PhotoGallery.htm#media=Ritz_KualaLumpur_00021_Galleries_1280x720
  5. Cilantro: http://media.timeout.com/images/101589943/660/370/image.jpg

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.