Discover the finest spaces
Delen

Prangende vragen aan Marc Liethof: ‘Is de beurs Event over haar hoogtepunt heen?’

De Nederlandse evenementenbranche is een klein, lieflijk wereldje. Informatie en kennis wordt vrijelijk met elkaar gedeeld: de concurrent is immers een ‘concullega’. Maar teveel ‘ons kent ons’ werkt vertroebelend op het blikveld. Durven we nog wel kritisch naar onszelf te kijken? GreaterVenues trekt de komende tijd haar zijden handschoenen uit en stelt die vraag die bij iedereen stiekem op de lippen brandt.

Woensdag en donderdag is het weer zover: de beurs Event. Twee dagen lang staat ’s lands voltallige evenementenbranche in de Jaarbeurs Utrecht. Dé grootste beurs – een verplicht nummer, zou je bijna zeggen. Toch zijn de bezuinigingen op evenementenbudgetten ook niet aan de grootste vakbeurs voorbij gegaan. Aan de andere kant blijft Evenementcontact groeien. Organisator Marc Liethof van Eventex geeft openlijk antwoord op onze prangende vragen:

 

Is de beurs Event niet over haar hoogtepunt heen?

“Event is al meer dan zeventien jaar de beste beurs voor de eventbranche. En zoals wel vaker met tieners het geval is, zijn er af en toe wat strubbelingen. Maar uiteindelijk groeien ze uit tot sterke volwassenen. Event is te vergelijken met een tiener die zich de komende jaren nog volop gaat ontwikkelen.”

Komen de budgetten voor beursdeelname uit 2008 ooit terug?

“Waarschijnlijk niet. Event zal de komende jaren steeds meer standhouders verwelkomen die zich nog meer op kwaliteit focussen en nog scherper gaan voor de kracht van de boodschap. Wij zullen daarbij door ontwikkeling van ons concept nieuwe deelnamevormen blijven aanbieden.”

Jullie hadden zelf een concept als Evenementcontact moeten verzinnen.

“Wij geloven in de kracht van maatwerk: niet alleen voor events, maar ook voor (vak)beurzen. Organisaties zijn uitstekend in staat om voor zichzelf te bepalen welke presentatievorm past bij hun eigen doelstellingen. Event biedt haar potentiële standhouders vele deelnamevormen, waarbij de exposanten zelf kunnen bepalen hoe zij zich onderscheiden. Dit resulteert in een gevarieerd en inspirerend aanbod van groot tot klein, waarbij de kleinste deelnamevorm (vanaf € 1.500,-) zeer populair is. Wij zien overigens met name de laatste drie jaar bij de betere locaties een toename in deelname aan Event!”

“Event is te vergelijken met een tiener die zich de komende jaren nog volop gaat ontwikkelen. En zoals wel vaker met tieners het geval is, zijn er af en toe wat strubbelingen. Maar uiteindelijk groeien ze uit tot sterke volwassenen.”

 

Event is een incrowd event voor vakgenoten: er komen nauwelijks opdrachtgevers.

“Op Event lopen zeker ook vakgenoten, maar de bezoekersdoelgroep van Event bestaat hoofdzakelijk uit personen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van opdrachten voor events.”

Kleinschalige evenementen zijn persoonlijker en nuttiger dan een grootschalige beurs als Event.

“Event heeft drie ijzersterke pijlers die aan de basis staan van het concept; Content(Kennis), Beleving (Inspiratie) en Netwerken (Het ontmoeten van relaties en  toonaangevende marktpartijen). Door de bijzondere invulling van dit concept krijgen de bezoekers de aandacht en de kwaliteit die zij verdienen. Event is hierdoor persoonlijk en tegelijkertijd erg nuttig.”

Waarom moet iedereen een bezoek brengen aan Event 2015?

“De bezoeker van Event kan zich in één dag op een hoog niveau in een vakgerichte sfeer laten bijpraten over de actuele ontwikkelingen van de eventbranche.”

Hoe ziet de beurs Event er in de toekomst uit?

“Een inspirerende omgeving, waarbij het fysiek ontmoeten van vraag en aanbod, kwaliteit en het delen van kennis belangrijke pijlers zijn. De beurs Event is en blijft het onbetwistbare jaarlijkse  epicentrum van ons mooie event vak!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.