Discover the finest spaces
Delen

10 Herkenbare irritaties voor iedere beursbezoeker

Oké, beurzen zijn broedplaatsen van inspiratie. Er kan kennis worden gedeeld, netwerken worden uitgebreid en er ontstaan spontaan nieuwe ideeën. Allemaal leuk en aardig, maar wij zouden geen Nederlanders zijn als we niet iets te klagen hadden, toch? Daarom zet GreaterVenues alvast de 10 grootste irritaties op een rijtje waar u als fervent beursbezoeker sowieso wel eens mee te maken heeft gehad. Verheugt u zich ook al zo op Event 2015?

1. Fout entertainment
Van die clowns waar je spontaan de kriebels van krijgt, steltlopers die je alleen maar voor de voeten lopen en geschminkte artiesten waar geen normaal gesprek mee gevoerd kan worden. Stop het foute entertainment in de gangpaden, want wij krijgen er kippenvel van.

2. Standpersoneel dat een betere relatie heeft met zijn mobiele telefoon, dan met de bezoekers
Tja, twee dagen achter een stand staan is natuurlijk best slopend, maar een keer je mobiel in je zak stoppen om aandacht te geven aan de bezoeker zou geen overbodige luxe zijn. Oh ja, een actieve houding misstaat sowieso niet op de stand. Hangen is voor jongeren.

3. Verkopers die nét wat te dichtbij je komen staan
Comfortzones zijn heilige ruimtes: respecteer ze alsjeblieft. Vooral als je al een biertje op hebt, of met ‘consumptie’ praat.

4. Je moet schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan
Want het leek de standhouders een goed plan om allemaal andere muziek op te zetten – van Avicii tot Wolter Kroes. Dan maar schreeuwen om er bovenuit te komen.

5. De pennenjatters
Moeten we dit nog verder toelichten…?

6. Beursbemanning die met een bammetje in de hand staat te genieten van het dagje weg van kantoor
En vervolgens geen seconde aandacht schenkt aan potentiële klanten.

7. Mensen zonder gêne
Van die types die hun eigen brochures neerleggen op de duur betaalde kraam van een ander. Deze mensen hebben geen gêne.

8. Bezoekers die niet zitten te wachten op aanspraak
Waarom was je ook alweer naar de beurs gekomen?

9. Studenten
Oké, oké, ze zijn de toekomst. Maar toch, het is best een beetje irritant dat ze meestal in groepjes van vijftien opereren en daarmee de hele stand infiltreren.

10. Freeriders
Freeriders zijn eigenljk overal irritant, maar ook op beurzen zijn ze niet weg te denken. Ze hangen het liefst de hele dag bij de stand van een ander bedrijf, om daar te profiteren van gratis borrels. De echte brutalen nodigen ook nog eens hun eigen relaties uit om gratis mee te borrelen. Met een beetje mazzel scoren ze zo kosteloos een nieuwe klant!

Ondanks alles zijn beurzen natuurlijk hele inspirerende plekken. Zien wij u ook volgende week (woensdag 23 en donderdag 24 maart) op Event 16 in de Jaarbeurs in Utrecht?

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.