Discover the finest spaces
Delen

Dineren in het ‘oor’: CORPUS nu ook in zijn geheel af te huren voor de meest originele events

De bijzondere experience CORPUS in Oegstgeest is sinds het begin van 2024 ook in zijn geheel af te huren voor een zakelijk event. Hier willen we natuurlijk alles over weten! Daarom gingen we hierover in gesprek met Michelle Nieuwenburg, projectcoördinator Congressen & Evenementen.   

Michelle vertelt: “We zijn deze mogelijkheid nu flink aan het promoten. De eerste boeking is al binnen. Als je ook de gehele ‘reis door de mens’ en alle ruimtes in het interactieve gedeelte wilt afhuren, moet je daar wel op tijd bij zijn. We hebben natuurlijk ook te maken met particuliere bezoekers die komen voor de ‘reis door de mens’. Als er op een bepaalde dag onverhoopt geen beschikbaarheid is voor de hele locatie kijken we goed hoe we dat op kunnen lossen of zoeken we naar een andere datum. Maar op maandagen, buiten de schoolvakanties, is CORPUS altijd gesloten waardoor die dag sowieso al een mooie optie is voor grote events. Met de mogelijkheid om het hele gebouw exclusief af te huren onderscheiden we ons echt van andere locaties.”

CORPUS

Een dagje vertoeven bij CORPUS betekent ook lekker eten en drinken. Michelle daarover: “Tot een bepaald aantal gasten doen wij zelf de catering; daarboven werken we samen met een vaste externe partycateraar. Alles is in overleg mogelijk tot zelfs een walking dinner in ‘de reis door de mens’ aan toe.” Tijdens deze interactieve ‘reis’ maken de gasten kennis met de wonderen van het menselijk lichaam.

Deze reis kan bijvoorbeeld beginnen in de mond, waarna de gasten in elke volgende ruimte een gerechtje krijgen dat gelinkt is aan die ruimte: “In de mond is dat bijvoorbeeld iets wat knettert. Daarnaast kan er ook een borrel in het oor plaatsvinden of de entree van de gasten via de knie.”

Bij CORPUS is ruimte voor 540 gasten in de grote congreszaal (inclusief vier flexibel toe te voegen subruimtes). Zonder toevoeging van deze subruimtes biedt diezelfde zaal plaats aan 330 gasten. Michelle vult aan: “In het hele pand kunnen we natuurlijk nog meer mensen kwijt. Dan komen we aan een maximum van wel 800 gasten. Er kunnen dan op elke verdieping in het pand, en in de ‘reis door de mens’  sub-sessies gehouden worden.”

Unieke ervaring

CORPUS ontvangt regelmatig grote groepen zorgprofessionals. Michelle daarover: “Voor hen is het natuurlijk reuze interessant om bij ons de ‘reis door de mens’ te maken omdat het direct raakt aan hun dagelijkse bezigheden.”

Hoe zo’n dagprogramma dan in elkaar steekt? Michelle licht toe: “Je hebt dan bijvoorbeeld een plenaire bijeenkomst in de grote zaal. Daarnaast is er vaak de behoefte om in kleinere groepjes samen te komen. Dat kan in onze vier subzalen. Gecombineerd met de ‘reis door de mens’ vormt dat een mooi programma.”

Wie te gast is bij CORPUS heeft sowieso de garantie van een unieke ervaring. Die wordt dus nog specialer als het hele pand is afgehuurd. “Zeker als de ‘reis door de mens’ betrokken wordt bij het programma. Buiten openingstijden kan er overigens ook een walking dinner of borrel in de ‘reis door de mens’ plaatsvinden zonder dat daar het hele pand voor afgehuurd hoeft te worden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.