Discover the finest spaces
Delen

Hoe verbinding de hoofdrol speelt in toekomstplannen CORPUS Congress Centre

CORPUS in Oegstgeest bestaat in maart vijftien jaar. Bezoekers ervaren er hoe bijzonder het menselijk lichaam is. Het naastgelegen CORPUS Congress Centre sluit daar goed bij aan, want ook hier wordt elke dag kennis gedeeld. Daarnaast wordt er continu gewerkt aan allerlei plannen voor de toekomst waarbij verbinding een grote rol speelt. Algemeen directeur Hanneke Hansen vertelt onder andere over het uitbouwen van het Sprekershuis, dat interessante sprekers verzorgt voor je event, de introductie van AfterWork borrels en andere toekomstplannen.  

Hanneke is erg tevreden over het reilen en zeilen bij CORPUS: “Het loopt erg goed. Zowel bij het congrescentrum – waar we jaarlijks meer dan tweehonderd events hosten –  als het ‘reis door de mens’-gedeelte. Om het congrescentrum nog meer te betrekken bij die experience, willen we zakelijke partijen die bij ons te gast zijn nog meer laten kennismaken met het inhoudelijke verhaal van CORPUS. Daarvoor hebben we het initiatief genomen om een ‘Sprekershuis’ op te tuigen. We hebben tal van interessante partners die ons aan sprekers helpen die we kunnen inzetten tijdens een event. Wij denken dat het voor bezoekers van bijvoorbeeld een congres heel interessant is om als een soort intermezzo van pakweg twintig minuten naar het verhaal van zo’n spreker te luisteren. Daarbij wordt dan ook de link gelegd met het experience-center. Wij denken namelijk dat het voor iedereen belangrijk is om gezonde keuzes te maken en daarmee bezig te zijn.”

CORPUS Congress Centre

Een voorbeeld van zo’n interessante spreker is een jongen die een auto-ongeluk heeft gehad en daarbij een been verloor. Hanneke daarover: “Hij heeft nu een prothese, maar ervaart hierdoor dat je houding bepaalt hoe je verder in het leven staat en hoe je met zo’n handicap omgaat. Positiever dan die jongen, ga je het niet krijgen. Hij zegt zelfs ‘kan niet, bestaat niet’. Dat is natuurlijk een manier van denken die heel waardevol is als je iets ingrijpends meemaakt, maar die ook voor andere mensen heel inspirerend kan zijn als het gaat over mentale gezondheid.”

Hanneke heeft nog veel meer ideeën voor het Sprekershuis: “We hebben hier ook veel congressen en events die draaien rondom farmacie en onderwijs. Daar is ook van alles bij te bedenken. Sprekers die vertellen over stressbestrijding bijvoorbeeld: we kunnen een lachworkshop aanbieden of iemand van het Voedingscentrum laten vertellen wat voeding met je concentratie doet. Iemand van de Transplantatievereniging kan vertellen over wat je ervaart als je een tweede kans krijgt dankzij een transplantatie. Noem maar op. Het Sprekershuis staat nog in de kinderschoenen, dus we zijn nog aan het bouwen. Maar duidelijk is dat we nog veel meer die link willen leggen en kijken hoe we de verbinding kunnen maken.”

Huiskamer van het Leiden Bio Science Park

De thuisbasis van CORPUS is het Leiden Bio Science Park: één van de grootste economische hotspots van Nederland naast Schiphol, de Rotterdamse haven en de High Tech Campus in Eindhoven. “Wij zitten niet voor niets op het Bio Science Park en ons gebouw is een echte landmark. Daarom willen nog veel meer de huiskamer van het Bio Science Park worden. Zodat mensen het niet alleen fijn vinden om bij ons hun event te organiseren, maar ook weten dat het leuk is om er met je bezoekers naartoe te gaan om even iets ander te doen tussendoor. Om daar alvast een boost aan te geven houden we op 31 maart de allereerste AfterWork-borrel voor mensen die werken of studeren op het Bio Science Park. Ook op die manier zoeken we dus naar meer verbinding.”

CORPUS Congress Centre is een groot congres- en evenementencomplex dat op een ideale plek langs de A44 ligt. De evenementenlocatie werkt nauw samen met het naastgelegen viersterrenhotel Hilton Garden Inn. Superhandig dus om daar te verblijven als je een congres bezoekt bij CORPUS. Tussendoor is het genieten geblazen van alles wat er te beleven valt in deze historische universiteitsstad. Het congrescentrum bestaat uit een grote conferentiezaal, aangrenzende lounge en diverse breakout-ruimten. Op de achtste verdieping ligt het Penthouse van waaruit je uitkijkt op de duinen. De in het hotel aanwezige vergaderzalen kunnen prima ingezet worden als aanvulling op een bijeenkomst in het CORPUS Congress Centre dat – zoals wel duidelijk is na het lezen van dit verhaal – helemaal klaar is voor de toekomst!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.