Expo Greater Amsterdam

Proef de natuur bij deze circulaire evenementenlocatie met internationale allure

Middenin een natuurgebied en tussen de weilanden ligt Expo Greater Amsterdam. Een enorme evenementenlocatie van maar liefst 45.000 vierkante meter waar de natuur en duurzaamheid voorop staan. Niet alleen in de vele eventzalen en hallen waar het voelt alsof je buiten staat door het vele licht dat naar binnen komt. Maar ook door het meubilair van natuurlijke materialen, een enorm buitenterrein vol bomen, een vijver en een riviertje en het grootste zonnepanelendak van Europa van 26.000 vierkante meter. En dat alles middenin de Randstad en praktisch naast Schiphol! Meer dan genoeg redenen voor ons om eens een kijkje te nemen bij deze grootse evenementenlocatie.

We arriveren deze keer met het openbaar vervoer in Vijfhuizen, waar Expo Greater Amsterdam ligt, en dat gaat als een speer. Er gaat maar liefst elke zeven minuten een bus vanuit Schiphol, Haarlem en Hoofddorp die pal voor de deur stopt. Verder zijn er meer dan 3200 eigen parkeerplaatsen, dus over de bereikbaarheid van deze locatie hoef je je geen zorgen te maken. Ook internationale gasten zijn in een oogwenk op je event en kunnen kiezen uit tientallen hotels in de omgeving om te overnachten die voor het grootste deel aan de rechtstreekse busbaan zitten. Hierdoor is een evenement heel makkelijk te verduurzamen door gebruik te maken van het openbaar vervoer. We lopen naar de hoofdingang van het imposante gebouw met een enorme pui van glas. Je ziet meteen dat Expo Greater Amsterdam bestaat uit meerdere kassen omdat het in 2002 op een circulaire manier is gebouwd voor de bekende tuinbouwtentoonstelling Floriade. Leisure bedrijf Libéma doet al vanaf het begin de exploitatie van het pand en toverde het na afloop van de Floriade om in een moderne evenementenlocatie.

Expo Greater Amsterdam

We komen binnen in de ruime Foyer vol gezellige zitjes van sta- en picknicktafels van hout met gele accenten. Ook valt meteen het vele groen op: van planten in gele potten tot enorme bomen. Zelfs de vloerbedekking is natuurlijk en verbeeldt tegels met hier en daar wat mos erop. In combinatie met het glazen plafond en al het daglicht dat naar binnen valt, voelt het echt alsof je buiten staat. Er is verder een balie waar je gasten zich bijvoorbeeld kunnen aanmelden voor je event, maar die is ook heel gemakkelijk weg te halen. Dit geldt trouwens voor al het meubilair van Expo Greater Amsterdam, alles is flexibel. Hierdoor kun je precies de setting creëeren die jij wil. De Foyer biedt plek aan zo’n 350 personen en is de perfecte plek om je gasten te ontvangen tijdens een event of om bijvoorbeeld te gebruiken als cateringplein.

Rond de Foyer liggen het Auditorium en vijf break-out ruimten. Dit gedeelte is onlangs helemaal vernieuwd en vormt nu een praktisch en compact congresgedeelte voor events tot 350 personen. We lopen naar het bijzondere Auditorium waarvan de muren gemaakt zijn van leem. Hierdoor blijft deze ruimte altijd heerlijk koel in de zomer en lekker warm in de winter. Door de oplopende vloer met losse groene stoelen en het podium is deze zaal perfect voor presentaties en andere soorten plenaire sessies. De spots op de vloer en achter het beamerscherm lichten de zaal prachtig uit en het groen op het podium maakt alles helemaal af. Alle technische apparatuur is aanwezig dus je kunt hier zo aan de slag! Aan de andere kant van de Foyer liggen vijf subruimten van verschillende grootte naast elkaar voor dertig tot zeventig personen. Ideaal voor subsessies of workshops bijvoorbeeld. Ook hier is de technische apparatuur en het frisse natuurlijke meubilair aanwezig zodat je gasten zo aan kunnen schuiven. De gekleurde platen in natuurtinten aan het plafond geven de ruimten een speels karakter en zorgen ervoor dat de akoestiek hier perfect is.

Hallen en buitenterrein

Vanuit de Foyer lopen we door de draaideur naar Hal 1. Een enorme lichte ruimte die zich voor ons uitstrekt en doorloopt in Hal 2, met daarnaast de hallen 3 en 4. Maar met één druk op de knop komt er een wand naar beneden waardoor je de verschillende hallen ook individueel kunt gebruiken. Op dit moment is het gezellig druk door de Libelle Zomerweek en staan alle hallen vol stands, podia en horecagedeelten. Het illustreert goed hoe flexibel deze ruimten in te zetten zijn en ook aangepast kunnen worden op de grootte van het event. Door grote doeken op te hangen of scheidingswanden te plaatsen in de stijl van jouw event zorg je voor een intiem gevoel en kun je de rest van de hal bijvoorbeeld gebruiken als backstage gedeelte. Ook zitten er in Hal 1 en 2 Expo ruimten voor maximaal 200 personen die vaak door de organisatie wordt gebruikt om te overleggen, maar deze ruimten zijn ook perfect in te zetten als subruimten. Kortom, in de hallen is eigenlijk alles mogelijk, van beurzen, conferenties, presentaties en bedrijfsfeesten tot grootse awardshows. Het team van Expo Greater Amsterdam heeft allerlei connecties waardoor ze je naar wens kunnen helpen met het regelen van de aankleding, entertainment of specialistische techniek op je event.

Misschien nog wel het meest bijzondere aan Expo Greater Amsterdam: het enorme buitenterrein van 21.000 vierkante meter. We zijn onder de indruk van de uitgestrektheid hiervan en hoe natuurlijk alles eruit ziet. Slingerpaden tussen de bomen, een vijver en een klein riviertje met bruggen erover zorgen ervoor dat je echt weer even kan opladen in de natuur. De mogelijkheden zijn hier natuurlijk eindeloos. Creëer bijvoorbeeld een festivalsfeer met foodtrucks, zet er een buitenpodium neer of breidt je beursvloer gewoon uit naar buiten. Alles kan!

Overzichtelijk

Erg fijn aan een event organiseren bij Expo Greater Amsterdam is hoe overzichtelijk het hele proces van oriëntatie tot evaluatie is. Nadat je je wensen met een sales-medewerker hebt besproken en de globale lijnen staan, geeft die het stokje door aan de projectmanager. Die ontfermt zich over de details van je event en is je vaste aanspreekpunt zodat je niet zelf met allerlei leveranciers contact hoeft te onderhouden. Op de dag zelf zorgt de party manager voor een goed verloop van de dag en uiteindelijk komt de sales-medewerker weer bij je terug voor de evaluatie. Deze vaste rollen zorgen voor rust en overzicht. Geen overbodige luxe wanneer je een event organiseert! En omdat alle locaties van Libéma met op dezelfde manier werken en dezelfde software gebruiken, kunnen jouw wensen heel gemakkelijk door hen overgenomen worden. Handig wanneer je een congres op meerdere plekken in Nederland organiseert!

Bij Expo Greater Amsterdam proef je de natuur overal om je heen. Het begint al in de groene omgeving. Gaat door in de vier grote schakelbare hallen, de ruime Foyer en de verschillende subruimten vol daglicht en met een fris en natuurlijk interieur. En eindigt spectaculair op het enorme groene buitenterrein. Deze circulaire locatie, met onder andere een Auditorium met muren van leem en het grootste zonnepanelendak van Europa, heeft bovendien internationale allure vanwege de praktische ligging in de Randstad. Vanuit Schiphol ben je er zo en er zijn maar liefst 8000 hotelbedden in de directe omgeving. Door de flexibiliteit van de ruimten kun je er terecht voor events van 100 tot maar liefst 15.000 personen. Een bijzondere locatie die zowel jou als je gasten gegarandeerd zal verrassen!