Discover the finest spaces
Delen

Expo Haarlemmermeer wordt Expo Greater Amsterdam: “We willen onszelf ook internationaal op de kaart zetten”

Evenementenlocatie Expo Haarlemmermeer vlakbij Amsterdam en Schiphol heet nu Expo Greater Amsterdam. Deze naamsverandering is het startschot voor de locatie om zijn pijlen meer te gaan richten op het buitenland. “We liggen middenin de Randstad en praktisch naast Schiphol. In onze omgeving zijn 8000 hotelbedden te boeken voor internationale gasten, daarvan liggen 5000 hotelbedden aan een directe busbaanverbinding. Nu ons conferentiegedeelte compleet is vernieuwd en we weer volop mogen reizen, hopen we nog meer internationale congressen en andere events te trekken”, legt Barbara Loosveld van Expo Greater Amsterdam uit. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe entree voor Hal 3 waardoor verschillende events nog beter naast elkaar plaats kunnen vinden. Dit moet in de zomer van 2023 af zijn.

“Het woord ‘Haarlemmermeer’ is natuurlijk niet goed uit te spreken voor internationale gasten. Daarom wisten we al snel dat we onze naam moesten aanpassen wanneer we actief de internationale eventmarkt op wilden. Omdat onze locatie vlakbij Amsterdam ligt, was Expo Greater Amsterdam voor ons een logische keuze”, vertelt Barbara. Samen met een collega ging ze de afgelopen maanden onder andere naar de internationale event vakbeurzen IBTM en IMEX en de eerste buitenlandse aanvragen komen inmiddels binnen.

Expo Greater Amsterdam

Expo Greater Amsterdam, die al sinds 2002 bestaat en in het gebouw van de Floriade van dat jaar zit, is al jaren een gevestigde naam voor grote publieksevents. Eind vorig jaar werd het gebied achter de hoofdingang helemaal verbouwd en gerestyled en is nu een compact congresgedeelte geworden met een ruime Foyer, een Auditorium en vijf subruimten. Hier kun je terecht voor congressen en andere soorten events tot zo’n 400 personen, met natuurlijk de mogelijkheid om uit te breiden naar de vier enorme hallen erachter van 22.000 vierkante meter. Sindsdien is de Expo nog interessanter geworden voor de zakelijke markt. Barbara: “Maar weinig mensen weten dat wij, na de RAI, de grootste evenementenlocatie in Amsterdam en omgeving zijn. Er ligt nog heel veel potentie. Zeker internationaal gezien.”

De komende tijd wordt er nog meer verbouwd bij Expo Greater Amsterdam. De ingang van Hal 3 wordt namelijk vernieuwd zodat events nog beter en gemakkelijker naast elkaar kunnen plaatsvinden. “Er wordt binnenkort gestart met de werkzaamheden en als alles volgens planning loopt, moet de nieuwe entree in de zomer volgend jaar af zijn.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.