Discover the finest spaces
Delen

Tien grootse locaties met een plenaire zaal voor 500 personen of meer

Grootse feesten, awardshows en congressen lijken misschien wel iets uit een ver verleden. Gelukkig gaan we bijna weer terug naar normaal en is het belangrijk om plannen te gaan maken voor de toekomst. Welke locaties komen in aanmerking voor jouw eerste grote event? Wij denken alvast met je mee en hebben tien bijzondere evenementenlocaties in Nederland geselecteerd met een plenaire zaal voor minstens vijfhonderd personen. Laat je inspireren!

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ, AMSTERDAM

Er kan weinig tippen aan de geluidskwaliteit en technische faciliteiten van het Muziekgebouw in Amsterdam. Bijzonder is de Grote Zaal voor maar liefst 725 personen met een beweegbare vloer en ledverlichting die elke gewenste kleur aan kan nemen. Hier organiseer je spectaculaire feesten en presentaties of laat je je gasten na een congres onder de indruk achter. Naast de flexibele Grote Zaal zijn er verschillende ontvangstruimten met een prachtig uitzicht over het water en verschillende break out zalen. Hybride event? Het team van het Muziekgebouw heeft ruime ervaring met livestreams en hybride events en denkt altijd met je mee!

Meer over deze venue

PHILHARMONIE HAARLEM

Het geweldige historische pand van concert- en congresgebouw Philharmonie Haarlem ontgaat bijna niemand. Negentiende eeuwse allure wordt gecombineerd met moderne elementen. Zo doet de indrukwekkende Grote Foyer met haar glazen plafond denken aan een overdekt marktplein. Dankzij de flexibele indeling en beweegbare vloer van de Grote Zaal is elke opstelling hier mogelijk: van theateropstelling tot zelfs een boksring. Daarnaast bieden de 7 subzalen tal van mogelijkheden voor de invulling van o.a. subsessies. De Philharmonie heeft een totale capaciteit van maar liefst 2500 personen. Liever online of hybride? Het eigen team van technici zorgt voor een perfect georganiseerd online of hybride evenement.

Meer over deze venue

CULTUUR HAVEN VEGHEL

Bij Cultuur Haven Veghel in Veghel bruist het altijd. In deze oude mengvoederfabriek kun je allerlei culturele activiteiten meemaken en natuurlijk grootse events organiseren. Kies bijvoorbeeld voor de moderne Theaterzaal met 696 stoelen, die volledig led verlicht is en een bijbehorende foyer heeft met tropische planten en waterpartijen. Of de industriële Koekbouw zaal van 1100 vierkante meter voor een spectaculair feest, awardshow of presentatie. Bij deze enorme evenementenlocatie is er altijd wel een ruimte die past bij jouw plannen. Bovendien zorgen de vele originele elementen en intact gelaten machines ervoor dat je event een onuitwisbare indruk achterlaat bij je gasten!

Meer over deze venue

HART VAN HOLLAND, NIJKERK

Centraal gelegen in het land is evenementenlocatie Hart van Holland niet alleen groots in omvang, maar ook in mogelijkheden, thema’s, techniek en culinaire creativiteit. De meest uitgesproken zaal, met prachtige balkons en een enorme kroonluchter, is Het Theater. Geschikt voor bijzondere congressen, feesten en shows voor zo’n 500 personen. Liever zelf de sfeer en inrichting bepalen? Dit kan in Passe-Partout, de ‘Black-box’ voor 1000 gasten in diverse opstellingen. Nog een stap verder: op het zelfde terrein vind je de Loods, met een maximum capaciteit tot 3000 gasten. Kortom: een speelplaats voor creativiteit waar alles mogelijk is!

Meer over deze venue

CONGRESCENTRUM ORPHEUS, APELDOORN

Omringd door de prachtige natuur van de Veluwe ligt Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. Een geweldige plek voor grootse events omdat er altijd met je meegedacht wordt en alles samen met jou wordt afgestemd. Zowel de Hanoszaal als de Rabobankzaal zijn ideaal voor presentaties, congressen, shows en feesten van 1000 tot 1286 personen en ook de bijbehorende foyers geven je zeeën van ruimte om creatief te zijn. De gespecialiseerde technici kennen alle zalen door en door en zorgen voor theaterlicht en -geluid van topniveau. Of het nu een hybride of live event is: over de techniek hoef je je geen zorgen te maken.

Meer over deze venue

HOTEL THEATER FIGI, ZEIST

Creëer je eigen bubbel met je gasten bij Hotel Theater Figi in Zeist. Een completere locatie dan dit, vind je namelijk niet snel. Hier kun je de meest bijzondere feesten, congressen, livestreams of andere soorten bijeenkomsten organiseren, genieten van een heerlijke lunch of diner van het Grand Café én blijven slapen in één van de 97 hotelkamers. De grote Hendrik Marsmanzaal biedt plek aan zo’n 550 gasten, maar wanneer je de andere zalen en eventruimten combineert, is er nog veel meer mogelijk. De eventzalen kunnen namelijk gekoppeld worden waardoor er een vloer ontstaat voor bijvoorbeeld een receptie of beurs tot 1500 personen. 

Meer over deze venue

TIVOLIVREDENBURG, UTRECHT

Er zijn weinig mensen die TivoliVredenburg niet kennen. Hét muziekgebouw van Utrecht is de plek waar talloze muzikanten het publiek gek maken. Een bijzondere plek dus voor je bedrijfsfeest, congres, presentatie of hybride event. Niet alleen is het licht en geluid perfect, je kan er ook kiezen uit zes zalen met elk een eigen karakter. Of gebruik ze gewoon allemaal met de pleinen erbij voor een groots en avontuurlijk event waar overal wat te beleven is. TivoliVredenburg heeft een capaciteit van maar liefst 7500 personen, maar ook wat kleinere evenementen komen perfect tot hun recht. Een muzikale toplocatie middenin het land!

Meer over deze venue

FOKKER TERMINAL, DEN HAAG

In een voormalige school voor luchtvaarttechniek in Den Haag zit de unieke evenementenlocatie De Fokker Terminal. Hart van de locatie is de Hangar van negen meter hoog met indrukwekkende hangardeuren en plek voor maar liefst 1000 personen. Hier werd vroeger aan vliegtuigen gesleuteld en nu organiseer je er bijzondere congressen, feesten, beurzen of andere soorten events. Daarnaast zijn er nog 18 subruimten voor break-out sessies tijdens je congres bijvoorbeeld. Hybride event? Ook de Hangar kan ingezet worden als studio: een spectaculairdere setting kun je je niet wensen! Maak indruk op je gasten met deze unieke evenementenlocatie middenin de Randstad!

Meer over deze venue

CONCERTGEBOUW DE VEREENIGING, NIJMEGEN

Als er één plek is waar je even teruggaat in de tijd is het Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen wel. Een prachtig gebouw in Jugendstil stijl vol prachtige details, kroonluchters en gewelfde plafonds. Hier organiseer je grootse congressen, beurzen, feesten of hybride events in stijl. Het middelpunt van deze locatie is de Concertzaal met karakteristiek rood pluche, balkons en historische details. Hier is plek voor maar liefst 1800 gasten en is de akoestiek natuurlijk perfect. Concertgebouw de Vereeniging ligt in het centrum van Nijmegen op 400 meter van het centraal station. Ook heeft de locatie een ruime eigen parkeerplaats.

Meer over deze venue

HIER RADIO KOOTWIJK

Het bijzondere gebouw van evenementenlocatie Hier Radio Kootwijk zie je al van ver liggen. Het wordt omgeven door de Veluwse heide en dat brengt een welkome rust. Het gebouwencomplex was decennialang het nationale radiotelegrafisch zendstation, dat gebruikt werd voor communicatie met voormalige koloniën zoals Nederlands-Indië. Pas in 1998 ging Radio Kootwijk uit de lucht en werd het een spectaculaire locatie voor congressen, bijeenkomsten of diners. Het hoogtepunt is de Zenderzaal met een prachtig gewelfd plafond en karakteristieke zwart-witte tegelvloer. Een event bij Hier Radio Kootwijk vergeet je niet snel, het is niet voor niets Ruimte die je raakt!

Meer over deze venue

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.