Discover the finest spaces
Delen

Zeven grootse congreslocaties in Amsterdam

Congressen zijn al jaren belangrijk voor elk bedrijf of vakgebied. Het is een evenement waar naartoe geleefd wordt, waar je collega’s en relaties spreekt en waar waardevolle kennis uitgewisseld wordt. Er zijn ontzettend veel evenementenlocaties met genoeg ruimte en faciliteiten om een congres te organiseren, maar welke locaties in onze hoofdstad springen er nu echt uit? Wij zetten zeven grootse congreslocaties in Amsterdam voor je op een rijtje. Op naar magische congressen!

UP EVENTS

Op het grote evenemententerrein van UP Events aan de groene rand van Amsterdam is bijna alles mogelijk. Congressen waar van alles te beleven valt, oftewel een congrestival, is de specialiteit van deze locatie. Er is een strand met twee beachclUP’s, palmbomen en buitenbars voor congrestivals of andere soorten events met een zomers tintje. Maar ook zeven totaal verschillende loodsen met in totaal negen binnenruimten. Op zoek naar een leuke afsluiter? Je kunt hier kiezen uit meer dan honderd kennismakings- of teambuildingsactiviteiten, zowel sportief als creatief. Met 45.000 m2 aan terrein vol mogelijkheden is een bijzonder congres hier gegarandeerd!

CIRCA AMSTERDAM

Wie kent hem niet: de iconische koepel pal aan de A5 in Amsterdam? Circa Amsterdam heeft twee grote en lichte foyers, een upperdeck en elf flexibele subruimten. Hier organiseer je net zo gemakkelijk congressen met duizend personen als spectaculaire productlanceringen, bedrijfsfeesten of grootse diners. Bovendien heb je deze bijzondere locatie altijd exclusief voor jezelf. Uniek: Circa Amsterdam is de eerste volledig circulaire evenementenlocatie van Nederland. Dit betekent dat bijna alles om je heen gemaakt is van hergebruikte materialen! Ook is er een warmte-koudeopslaginstallatie waarmee alles wordt verwarmd en gekoeld. Een architectonische parel waar je congres zeker indruk maakt!

B. AMSTERDAM

Bij creatieve hub B. Amsterdam middenin onze hoofdstad zit je tussen de start-ups en scale-ups van honderden ondernemende mensen. Er zijn tientallen eventruimten om uit te kiezen met allemaal weer een totaal ander karakter en sfeer. Bij mooi weer borrel je op de houten vlonders bij de entree of kijk je uit over de stad vanaf het enorme dakterras. Dineer met je gasten bij het hippe Bar Bistro Bureau die je daarna omtovert tot je eigen club. Of sluit je congres of ander soort event juist sportief af, op de padelbaan. Bij B. Amsterdam vind je gegarandeerd precies wat je voor ogen hebt!

TOBACCO THEATER

TOBACCO Theater is misschien wel één van de best verborgen geheimen in het centrum van Amsterdam. Het stadsmonument ligt in dé culturele hoofdstraat van Amsterdam: de Nes. TOBACCO is groots, indrukwekkend en een internationaal gelauwerde event venue met tien verschillende zalen voor congressen tot 300 personen. Hier gebruik je bijvoorbeeld de grote theaterzaal voor de plenaire sessies en de omliggende veelzijdige zalen als break-out rooms. Ook qua bereikbaarheid zit het wel goed met metrostation Rokin op 87 stappen, meerdere parkeergarages en ook het Centraal Station op tien minuten lopen. Een imposante, industriële locatie waar cultuur en commercie samenvloeien tot een succesvol geheel.

DELAMAR THEATER

Al jaren een icoon in de theaterwereld: DeLaMar Theater aan het Leidseplein in het levendige hart van Amsterdam. Hier vind je het echte, luxe theatergevoel in twee geweldige theaterzalen met 601 en 949 stoelen, maar ook diverse foyers en vipruimten. Hierdoor is het mogelijk om je plenaire programma en de verschillende subsessies allemaal een eigen karakter te geven. De ideale plek voor een congres, presentatie of ander soort event dat nog lang in het geheugen van je gasten gegrift zal staan. Er zijn veel mogelijkheden om de locatie te stylen en te branden waardoor je het historische theater in een handomdraai helemaal eigen maakt!

LIEF AMSTERDAM

Deze rauwe en eigenzinnige locatie is dé creatieve en industriële hotspot voor zakelijke meetings en events in Amsterdam. LIEF Amsterdam is gevestigd in de oude busremise van Amsterdam West. Daarbij aangesloten vind je een groot buiten festivalterrein met ruimte voor 1500 personen, ideaal dus voor bijzondere congrestivals. Het buitenterrein en de binnenlocatie – met dezelfde capaciteit – transformeren voortdurend als decor van diverse events. LIEF Amsterdam is geheel zichzelf: edgy, tolerant, én met de meest moderne, technische infra. Je hebt er alle ruimte voor fantastische producties. Van een congres tot bedrijfsfeest en van commerciële productpresentatie tot een bedrijfsbarbecue. Uniek in omvang en mogelijkheden in de Randstad.

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

Er kan weinig tippen aan de technische faciliteiten van het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Door de opvallende glazen constructie is dit bovendien één van de meest iconische venues in de hoofdstad. Bijzonder is de flexibele Grote Zaal voor maar liefst 725 personen met een beweegbare vloer en ledverlichting die elke gewenste kleur aan kan nemen. Hier organiseer je spectaculaire feesten, presentaties en congressen. Jouw gasten zullen onder de indruk het gebouw verlaten. Naast de Grote Zaal zijn er verschillende ontvangstruimten met een prachtig uitzicht over het water en verschillende break-out zalen. Dé ideale muzikale locatie voor jouw event!

Meer inspirerende congreslocaties in Amsterdam

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere congreslocaties in Amsterdam. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere congreslocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.