Discover the finest spaces
Delen

Tweede permanente locatie BAUT in startblokken met volop mogelijkheden voor events

Het rondreizende restaurant en evenementenlocatie BAUT in Amsterdam begint langzaam de wilde haren te verliezen. Na de opening van de eerste permanente locatie, het kleinschalige restaurant Bar Baut begin 2020, volgt binnenkort restaurant en evenementenlocatie BAUT Oost aan de Wibautstraat. Ook vanuit hier is BAUT niet meer van plan te verhuizen. “Na acht jaar en zeven pop-up restaurants in alle stadsdelen keert BAUT nu terug op de plek waar het succes begon in 2012. Hiermee is de cirkel weer rond”, vertelt Nick van der Meer van BAUT. 

De tweede permanente vestiging van BAUT in het voormalige pand van Het Parool en Trouw komt op de plek van Restaurant C, dat van dezelfde eigenaren was. Nick: “Dit pand leent zich echt voor een all day exploitatie. Het is een groot pand met veel mogelijkheden. Restaurant C bevond zich in het fine dining segment en was daarmee alleen gefocust op een diner exploitatie in de avond. Bij BAUT Oost kun je straks de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner.” Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden voor meetings en evenementen zoals workshops, presentaties, livestreams of personeelsfeesten.

BAUT Oost

Het voormalige Restaurant C werd de afgelopen tijd flink verbouwd naar de kenmerkende BAUT uitstraling. “Het hele interieur is om. Constructief is er niets verbouwd maar het pand heeft een grote restyling gehad en daarmee is er niets meer van de oude zaak te herkennen. We zetten groots in op het terras. Dit zal straks, als er weer meer mogelijk is, de eerste stap zijn en daarom pakken we groots uit met vergroening, parasols, nieuwe luifels en maken we het grootste en mooiste terras van Amsterdam Oost”, legt Nick uit. Wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten, is de nieuwe locatie startklaar om open te gaan. 

BAUT Oost heeft vier ruimten die gebruikt kunnen worden voor allerlei soorten events. De grootste ruimte is het restaurant zelf dat bijvoorbeeld is in te zetten voor een walking dinner of feest. Het grote terras kun je hier eventueel ook bij betrekken waardoor er plek is voor twee keer zoveel personen. Daarnaast is er nog de Bar – voor wat kleinere bijeenkomsten of borrels – en een speciale ruimte voor private dining, een vergadering of workshop. Op de eerste verdieping vind je de zaal Boven BAUT voor events van zo’n zestig tot 150 personen (zonder 1,5 meter beperkingen).
Deze tweede permanente vestiging betekent overigens niet dat BAUT stopt met kijken naar interessante pop-up locaties. Nick: “Wellicht ook een keer buiten Amsterdam?”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.