Discover the finest spaces
Delen

Eerste en laatste koningsnacht bij BAUT Amsterdam

BAUT Amsterdam is een tijdelijk restaurant dat eind dit jaar haar deuren sluit. Onder de naam ‘Rood Wit Baut’, gaan op vrijdagavond 25 april vanaf 22.00 uur de tafels aan de kant en de vlaggen uit, met op de begane grond: Erick E, Roog en de mannen van RiskSoundSystem. Bovenverdieping ‘BovenBAUT’ wordt bezet door Musclefarm, Brain S en Timothy Watt.

Restaurant
Na het succes van Oudejaarsfeest ‘BAUT&Nieuw’ slaat BAUT de handen opnieuw ineen met RiskSoundSystem. Het dj-collectief staat bekend om hun sound die bestempeld wordt als Real House. De combinatie met house-legendes Roog en Erick E komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Alle ingrediënten voor een muzikale aardbeving zijn aanwezig!

BovenBAUT
Underground meets upperground op de bovenverdieping. Techhouse-duo Musclefarm (bestaande uit Eric de Man en Aron Friedman) bekent kleur tijdens Rood Wit BAUT! Of zoals ze het zelf zeggen: “We’re all about showing true colours; sharing, caring and daring to reach out, moving dance floors physically and emotionally, finding strength in the sound, together.” Als dat geen liefde is! Ze worden vergezeld door publiekslievelingen Brain S en Timothy Watt.

Praktisch
Om 22.00 uur opent BAUT de deuren voor het Koningsnachtpubliek. Er zijn extra maatregelen getroffen om de doorstroom aan de deur te bevorderen. Zo zijn er voor deze gelegenheid niet één maar twee ingangen in gebruik en wordt er buiten op het terras een speciale garderobetent geplaatst. Dineren in het restaurant is vrijdag 25 april mogelijk tot 23.00 uur.

BAUT Amsterdam
Voor BAUT is dit de eerste en meteen de laatste Koningsnacht ooit; op 31 december 2014 sluiten de deuren van BAUT (gevestigd in het voormalige Parool-gebouw, Wibautstraat 125) in verband met het bestemmingsplan van de gemeente Amsterdam. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, diner, borrels – en regelmatig ook voor dansjes, zoals tijdens Rood Wit BAUT. Naast eten, drinken en muziek spelen ook kunst, design en literatuur een hoofdrol bij BAUT. ‘Hexahedron Exponential’ is de titel van de door Felipe Pantone en Demski333 samengestelde expositie die tot en met eind maart aan de muur hangt in het restaurant. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een urban garden op het 180 vierkante meter tellende dakterras, genaamd ‘opBAUT’.

Kaartjes voor ‘Rood Wit BAUT’kosten € 17,50 via de website.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.