Discover the finest spaces
Delen

Monumentaal Weeshuis in Gouda wordt boutique hotel WSHS

Het monumentale Weeshuis uit 1599 middenin het centrum van Gouda staat inmiddels al een tijdje in de steigers. Hier komt namelijk het boutique hotel WSHS. Het hotel krijgt 25 luxe suites, een fine dining restaurant, cocktailbar COCO en er zijn vier zalen beschikbaar voor meetings en allerlei soorten events. WSHS gaat naar verwachting in het voorjaar van 2021 open.

Het middeleeuwse Weeshuis bestaat uit verschillende gebouwen rondom een binnenplaats. Ook hoort de naastgelegen Jeruzalemkapel bij het complex. In het historische pand werden jarenlang weeskinderen opgevangen en de kapel deed lang dienst als vergaderruimte en kantoor in die tijd. Inmiddels is het voormalige weeshuis in handen van Sharon en Lennart van Gastel, in Gouda onder andere bekend van het Museumcafé en LF. Boutique hotel WSHS (afkorting van weeshuis) is onderdeel van de hotelcollectie van Relais & Châteaux. De bijzondere geschiedenis komt terug in het interieur van het hotel dat is ontworpen door Judith van Mourik. Bijvoorbeeld door design en kleur te combineren met Gouds plateel (aardewerk).

WSHS

Het nieuwe Goudse hotel WSHS heeft allerlei mogelijkheden voor vergaderingen en events. Zo is er de ruime Refter zaal met een authentiek houten plafond en stoelen in Louis XIII stijl. Hier kun je terecht voor grotere events zoals een productpresentatie, receptie of congres. Verder is er de monumentale Jeruzalemkapel met origineel glas-in-lood uit de zestiende eeuw. Een mooie intieme ruimte voor private dinners, wat grotere meetings of workshops. De Regentenkamer is een van de mooiste zalen van het hotel met bijzondere schilderijen, marmer, engelenornamenten en origineel houtwerk. Hier wordt ‘s ochtends het ontbijt geserveerd voor hotelgasten, maar de rest van de dag kan de zaal gebruikt worden voor vergaderingen en andere intieme events. Tot slot is er de Library waar je kunt vergaderen of bijvoorbeeld met je gezelschap kunt dineren.

Alle catering tijdens meetings en events komt vanuit het restaurant van WSHS en kan volledig op maat. Verder kan cocktailbar COCO aan de overkant van de binnenplaats ingezet worden als stijlvolle ontvangstruimte op je event. De 25 hotelkamers hebben allemaal hun eigen sfeer: van romantisch tot familie vriendelijk.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.