Discover the finest spaces
Delen

Gerestaureerd Jongerius Kantoor opent in 2018 als evenementenlocatie

Villa Jongerius in Utrecht restaureert het vervallen Jongerius Kantoor, dat achter de villa staat. Het monumentale kantoorpand wordt vanaf 2018, net als Villa Jongerius, een vergader-, congres- en evenementenlocatie. De oorspronkelijke rood-witte elementen en ornamenten, zoals te zien zijn in de villa, komen ook terug in het voormalige kantoorpand. De restauratie van het Jongerius Kantoor is de laatste stap in de vernieuwing van het Jongeriuscomplex. 

Het Jongerius Kantoor is onderdeel van het Jongeriuscomplex, een bijzonder rijksmonument aan het Merwedekanaal in Utrecht. Het complex bestaat uit het voormalige kantoor, de villa en de omliggende tuin. Het kantoor wordt van binnen en buiten zoveel mogelijk in de oorspronkelijk staat teruggebracht.

Jongerius Kantoor

Bernadette Jongerius, General Manager van Villa Jongerius: “De sfeer in het nieuwe Jongerius Kantoor wordt er een met respect voor het verleden, maar in een eigentijds zakelijk interieur. Er is veel aandacht voor de historische elementen van het pand, zoals het prachtige grote glas-in-loodraam in de centrale hal. Dit raam vertelt de geschiedenis van de Utrechtse ondernemer Jan Jongerius. De combinatie van de oude historische elementen en nieuwe toevoegingen geven een bijzondere, kwalitatieve uitstraling aan de locatie. De beide gerestaureerde gebouwen bieden eigentijdse voorzieningen en alle comfort voor een geslaagde bijeenkomst.”

Evenementenlocatie

Het Jongerius Kantoor wordt vanaf 2018, net als Villa Jongerius, een vergader-, congres- en evenementenlocatie. “Vanuit de markt is er een grote vraag naar locaties met beleving en een authentiek verhaal. Villa Jongerius is een locatie met een rijke geschiedenis en een bijzonder verhaal. Met alleen de villa als vergader- en evenementenlocatie groeien we uit ons jasje. Om grotere bijeenkomsten mogelijk te maken hebben we de stap genomen om ook het voormalige kantoor te restaureren. Bij de villa ligt het accent op de familie Jongerius en bij het kantoor komt het accent meer op de ondernemer te liggen. Dit is ook terug te zien in de aankleding en het interieur van de villa en het kantoor.” Met de restauratie van het Jongerius Kantoor is het complex volledig gerestaureerd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.