Discover the finest spaces
Delen

Voldoen aan strenge eisen van gezondheidssector? Zo deed Novotel Amsterdam City dat

Een meeting of evenement organiseren voor artsen en andere gezondheidszorgprofessionals kan best ingewikkeld zijn. Vooral wanneer het event georganiseerd wordt door de farmaceutische industrie. Niet iedereen is het eens met het ‘verwennen’ van deelnemers met bijvoorbeeld een massage in de spa van de locatie of een persoonlijke concierge. Ook liggen beschuldigingen van belangenverstrengeling op de loer. Novotel Amsterdam City slaagde onlangs voor een training van het consultancybureau Healthcare Venues waarin aandacht wordt besteed aan de gevoeligheden die met events voor de gezondheidssector gepaard gaan. Zij voldoen nu aan de eisen die gesteld worden aan evenementenlocaties door de sector.

“Er is een aantal incidenten geweest waardoor meetings die georganiseerd worden door de gezondheidszorg en farmaceutische industrie extra in de spotlight staan. Als een event wordt georganiseerd, is het daarom belangrijk dat het echt draait om de meeting en niet alles wat daar omheen ook eventueel geboekt kan worden”, legt Els Kaptijn namens Novotel Amsterdam City uit. Locaties doen er dus goed aan om niet actief te promoten dat er bijvoorbeeld een spa aanwezig is of dat er een individuele concierge service is. Casinohotels, luxe resorts of hotels met minder dan vier sterren vallen ook buiten de boot. Een evenementenlocatie of hotel moet sober zijn, maar van goede kwaliteit. 

Novotel Amsterdam City Amsterdam
Een van de vergaderzalen van Novotel Amsterdam City. Foto: Novotel Amsterdam City

Novotel Amsterdam City

Tijdens de online training van Healthcare Venues die Novotel Amsterdam City deed, werd geleerd om te denken vanuit de gezondheidszorgsector. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kosten op een factuur gespecificeerd worden, zodat aangetoond kan worden hoeveel geld is uitgegeven aan zaalhuur en aan catering bijvoorbeeld. Na afronding van de training werd het hotel beloond met de groene status; dit betekent dat Healthcare Venues het hotel geschikt bevindt voor de meeste meetings voor de gezondheidssector.

Els Kaptijn: “Novotel Amsterdam City is geschikt bevonden om verschillende redenen. Omdat het een viersterrenhotel is, omdat er geen uitgebreide spa en zwembad aanwezig zijn maar wel goede vergaderfaciliteiten (een congrescentrum met 17 vergaderzalen) en omdat de meeting- en eventspecialisten nu getraind zijn in de wensen van de gezondheidssector. Maar ook vanwege de locatie: Novotel Amsterdam City ligt binnenkort vlakbij het Europees Geneesmiddelen Agentschap, dat dit jaar vanuit Londen naar Amsterdam komt.”
Novotel Amsterdam City is het vierde Accor-hotel dat de training positief heeft afgerond. Mercure Amsterdam City, Movenpick Amsterdam City Centre en Novotel Amsterdam Schiphol Airport gingen het hotel voor.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.