Discover the finest spaces
Delen

Sneak Preview: binnenkijken bij nieuwe evenementenlocatie Markthal Purmerend

Een indrukwekkend gebouw met rondom glazen puien en een monumentale uitstraling is het afgelopen jaar verrezen op de Koemarkt in Purmerend. Hier opent op 20 maart de nieuwe evenementenlocatie Markthal Purmerend voor congressen, feesten, presentaties of andere events tot maar liefst 600 personen. Maar ook voor culturele of maatschappelijke initiatieven en ambachtelijke markten. Wij namen alvast een kijkje bij deze bijzondere locatie!

“Purmerend staat ook wel bekend als marktstad. Jarenlang werd op de Koemarkt allerlei soorten runderen verkocht en stonden de kalveren in een grote hal op het plein. Die hal staat er al heel lang niet meer en bovendien vinden we dat Purmerend als marktstad nieuw leven ingeblazen mag worden!” vertelt Sander Mook, commercieel manager van Markthal Purmerend enthousiast. “Het moet een plek worden voor iedereen. Dus waar je lekker kan neuzen op de markt, waar concerten worden gegeven en waar plek is voor allerlei soorten zakelijke events.”

Markthal Purmerend

Het enorme industriële gebouw van 600 vierkante meter van Markthal Purmerend is behoorlijk indrukwekkend. Aan alle zijden zitten grote glazen puien die het pand licht en transparant maken. Sander: “Eigenlijk is het de grootste showroom van de stad. Ideaal voor auto of motorpresentaties bijvoorbeeld.” Bovendien kunnen tien puien omhoog gevouwen worden waardoor er een soort overdekt marktplein ontstaat. “Bij mooi weer kun je hierdoor heel makkelijk binnen/buiten events organiseren. Er ontstaat meteen een festivalsfeertje.” De grote staldeuren waardoor zelfs een vrachtwagen naar binnen kan, zijn een knipoog naar de veemarkt die jarenlang op het plein werd gehouden.

Sander: “De eigenaar van het gebouw van Markthal Purmerend is Attica Vastgoed BV. Zij hebben het concept van de hal voorgelegd aan de gemeente en die was meteen enthousiast. De Koemarkt zelf is van de gemeente en op dit moment zijn zij druk bezig om het plein weer netjes te maken. De bestrating wordt weer strak neergelegd, er worden bomen geplant en ze hebben het historische marktmeestershuisje dat op het plein stond in zijn geheel verplaatst naar een hoek van het plein. Dat huisje is ook helemaal gerenoveerd waardoor het, samen met de Markthal, een ontzettend mooi geheel gaat worden.” Leuk detail: de klinkers van de Koemarkt zijn doorgetrokken in de vloer van de Markthal waardoor er, vooral met de puien open, het gevoel van een open plein ontstaat.

Evenementenlocatie

De nieuwe evenementenlocatie Markthal Purmerend is altijd casco te huur voor bijvoorbeeld presentaties, productlanceringen of bedrijfsfeesten. “Hierdoor kun je de ruimte optimaal benutten voor jouw event en heb je geen last van een vaste keuken bijvoorbeeld. Wel werken we met een aantal huisleveranciers die een professionele tijdelijke keuken kunnen maken. Daarnaast hebben we een Amerikaanse schoolbus omgebouwd tot splinternieuwe keuken die je, als foodtruck concept samen met een chef, kunt huren”, legt Sander uit. Ook de aankleding, de techniek en de muziek kan compleet voor je geregeld worden door Markthal Purmerend. Maar werken met eigen partners is ook mogelijk.

Het enorme gebouw biedt ruimte aan maximaal 600 personen. “Maar als je het plein er ook bij trekt, kom je al snel op meer dan het dubbele uit.” Wat kleinere groepen kunnen er echter ook prima terecht. Er zijn namelijk speciale akoestische doeken die een bepaald deel van de ruimte kunnen afschermen. Ook kunnen er op die manier meerdere zalen of break-out ruimten gecreëerd worden. Sander: “Bovendien zijn deze doeken ideaal bij concerten omdat ze zorgen voor een uitstekende akoestiek. Dat is wel nodig wanneer je muren voornamelijk uit glas bestaan.”

Een ander uniek aspect van Markthal Purmerend is de RGB-ledverlichting die helemaal rondom in het gebouw zit. Hiermee kun je de zaal in elke kleur die je maar wil uitlichten. Dit is vooral ‘s avonds een spectaculair gezicht.
Voor Sander is het runnen van het nieuwe Markthal een droom die uitkomt. “Toen ik de kans kreeg om de evenementenlocatie helemaal op te zetten, heb ik die met beide handen gegrepen. Het is een super mooie uitdaging waarin ik mijn creativiteit goed kwijt kan. Er komt allerlei moois aan als het aan mij ligt!”

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.