Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe locaties: Cube en Columbus in Kerkrade

Kerkrade is binnenkort een heel aantal unieke evenementenlocaties rijker. In de Limburgse plaats wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een waar museumkwartier. Op het terrein verrijzen, naast het Discovery Center Continium, twee gloednieuwe gebouwen. Peter Derks van Discovery Center Continium geeft ons alvast inzicht in de uitgebreide mogelijkheden voor events.

Op de locatie van het bestaande Discovery Center Continium worden twee nieuwe musea toegevoegd: het kubusvormige Cube Design Museum en het bolvormige Columbus Earth Theater. De drie gebouwen staan in het teken van techniek, innovatie en wetenschap. Cube wordt het eerste designmuseum van Nederland en Columbus het eerste omgekeerde planetarium van Europa.

21x21x21

Cube, het designmuseum, is een gebouw van 21x21x21 meter en heeft vijf verdiepingen die toegankelijk zijn voor het publiek. “In Cube wordt het begrip design op een manier aangepakt die niet heel gebruikelijk is. Het gaat niet alleen om de buitenkant, dus de esthetische kant, maar om functioneel design. Hoe je met design kan zorgen dat alledaagse problemen worden opgelost.”

“Op de glazen vloer boven de projectiekoker kunnen 250 tot 300 man staan, dus dat is een prachtige locatie voor een borrel. Stel je voor dat je borrelt op twintig kilometer boven het aardoppervlak.”

De bovenste verdieping, het penthouse, wordt speciaal ingericht voor evenementen. De ruimte heeft een capaciteit voor 250 personen en biedt een mooi uitzicht over de wijde omgeving. “Het museum staat in het teken van innovatie en techniek, dus deze locatie beschikt over de nieuwste technologie en alles is plug and play. De ruimte heeft een LED-wall van zes meter breed.”

Projectiekoker

Naast Cube komt de bouwkundige tegenhanger Columbus: een gebouw in een perfecte bolvorm. Op het oog gaat het om een koepel, maar ondergronds loopt het gebouw door. “Onder de koepel is een gat gegraven van 9 meter diep en 16 meter breed, die dient als één grote projectiekoker.” Over het gat hangt rondom een balkon met een glazen vloer, zodat je over het negen meter diepe gat loopt. “Je zweeft als het ware boven een gat van negen meter diep. In dat gat hangt een heel beamer systeem waarmee de hele koker verlicht wordt waar beeld mee geprojecteerd wordt.”

In dit omgekeerde planetarium wordt normaal gesproken het ‘Overview Effect’ geprojecteerd. Het ‘Overview Effect’ laat je ervaren wat een astronaut ervaart als die voor het eerst de aarde van een afstand ziet. Maar ook voor evenementen biedt Columbus vele mogelijkheden. “Op de glazen vloer boven de projectiekoker kunnen 250 tot 300 man staan, dus dat is een prachtige locatie voor een borrel. Stel je voor dat je borrelt op twintig kilometer boven het aardoppervlak.”

“Daarnaast hebben we voor hele speciale events de mogelijkheid om af te dalen in de koker. Je kunt zo bijvoorbeeld met 80 mensen dineren terwijl rondom op de 9 meter hoge wanden beeld wordt geprojecteerd.”

Auditorium

In de bovenste helft van Columbus komt het eerste National Geographic Theater, waar je documentaires van de zender kunt kijken. De zaal is ook te gebruiken als auditorium voor symposia voor groepen tot 198 personen.

De nieuwe locaties van Discovery Center continium worden feestelijk geopend op 23 oktober 2015.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.