Discover the finest spaces
Delen

Cateraar neemt exploitatie buitenplaats Sparrendaal over

Vereniging Hendrick de Keyser, eigenaar van buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg, en Vineyard Catering, gerenommeerd cateraar op verschillende historische locaties, gaan een samenwerking aan om van Sparrendaal een bruisende plek te maken. Er wordt al veel getrouwd, maar ook voor andere bijeenkomsten, van High Tea tot bedrijfspresentatie, is de buitenplaats zeer geschikt. Hendrick de Keyser wil ook meer culturele activiteiten naar de buitenplaats halen, van concerten tot Open Monumentendag.

Sparrendaal: buitenplaats in het groen
Sparrendaal met zijn historische tuinen en koetshuizen vormt een prachtig voorbeeld van een 18de-eeuwse buitenplaats. Het huis werd in 1754 gebouwd als zomerverblijf voor de Utrechtse burgemeester Jacob van Berck. Een bekende bewoner was Petrus Judocus van Oosthuijse, de bouwheer van het dorpsplein van Rijsenburg. Van Oosthuijse, leverancier van kleding voor het Franse leger, onthaalde in 1806 koning Lodewijk Napoleon op een feestelijke maaltijd op de buitenplaats.

“En nog steeds is de buitenplaats een unieke plek voor een diner of ontvangst.”

 

Een uitzonderlijk interieur
Sparrendaal bezit een uitzonderlijk interieur. Beroemd zijn de beschilderde behangsels en het verfijnde stucwerk in het huis. Schilderingen van landschappen met rivieren, bergen en zeegezichten nemen de bezoeker mee naar buiten. In 2000 werd Sparrendaal, jarenlang Gemeentehuis, in eigendom overgedragen aan Vereniging Hendrick de Keyser, de landelijk werkende restaurerende organisatie. Een restauratie door de Vereniging volgde, waarbij het interieur, met zijn adembenemende kleuren, in historische staat werd hersteld. Sindsdien wordt er gewoond en gewerkt en is Sparrendaal beschikbaar voor bijzondere gelegenheden.

Een locatie voor bijzondere gelegenheden
Meer dan tien jaar heeft de familie Roggeveen met veel enthousiasme de activiteiten op de buitenplaats gerund en er vele stellen zien trouwen. In januari wordt het stokje overgedragen aan Vineyard. De cateraar, die sinds 2007 al ‘hofleverancier’ van Sparrendaal is, ziet veel mogelijkheden: Sparrendaal vormt een prachtig decor voor feestelijke partijen, diners, recepties, trouwerijen, concerten, bedrijfspresentaties, vergaderingen en andere bijzondere bijeenkomsten. Er zijn intieme stijlkamers voor huwelijksvoltrekkingen en besloten vergaderdiners en er is een prachtige zaal waar grotere bijeenkomsten plaats kunnen vinden. Behoud van de lokale functie en het cultuurhistorische karakter van de buitenplaats met alle prachtige aanwezige herinneringen zijn hierbij uiteraard leidraad.

Foto’s: Arjan Bronkhorst

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.