Discover the finest spaces
Delen

Meeten en sporten bij nieuwe sport- en eventlocatie HAL22 in Utrecht

Een meeting of event organiseren? Dat kan, maar dan wel in combinatie met een sportieve activiteit. Bij het onlangs geopende sportcentrum en evenementenlocatie HAL22 in Utrecht staat sport centraal. De locatie is een initiatief van voormalig profvoetballers Marco van Basten en Frank Rijkaard, acteur Barry Atsma en ondernemers Perry Overeem en Edwin Oosterlaar. Er zijn tien padelbanen, tien bowlingbanen, squashbanen, snooker- en pooltafels, een mini-sportshop en restaurant Lounge22. Ook is er een meetingroom voor vergaderingen en events. “We hebben veel aandacht besteed aan het interieur en de aankleding, hierdoor heb je totaal niet het gevoel dat je in een sporthal bent!” vertelt Iris van Schie van HAL22. 

Het idee voor HAL22 ontstond vorig jaar tijdens een borrel. Iris: “De Utrechtse ondernemer Perry Overeem is een jeugdvriend van ondernemer Edwin Oosterlaar en bovendien begeleidde hij Frank Rijkaard en Marco van Basten als manager tijdens hun trainerscarrière. Barry Atsma leerde hij kennen op het schoolplein van hun dochters. Er ontstond een vriendenclub die samen iets nieuws wilden ondernemen.” Perry en Frank waren samen eigenaar van verschillende horeca, waaronder onder andere restaurant Dengh, en hun onderneming werd uitgebreid met Edwin, Marco en Barry. Zo ontstond de Utrechtse Horeca Groep. “Marco speelde regelmatig squash in het voormalige Sportcentrum Utrecht met de een van de oud-eigenaren, Kim. Kim vertelde hem dat hij Sport centrum Utrecht wilde verkopen, waardoor het balletje ging rollen bij de Utrechtse Horeca Groep. Zo ontstond het plan voor HAL22. Na een flinke verbouwing van een jaar zijn er tien padelbanen, de meetingroom, horeca, de sportshop en tien bowlingbanen bijgekomen. De squashbanen en de snooker- en pooltafels die er al waren, zijn helemaal opgeknapt.”

HAL22

Sportlocatie HAL22 in Utrecht heeft een sfeervolle meetingroom San Siro die qua inrichting geïnspireerd is op de voetbalcarrière van Marco en Frank. Hier kun je terecht met 8 tot 25 mensen voor een vergadering, presentatie of ander kleinschalig event. San Siro heeft onder andere een break-out ruimte met Shufl, tafeltennis en darts. Meer ruimte nodig voor een borrel, diner of lunch? Dan kun je gebruik maken van restaurant Lounge22 dat middenin het gebouw van 6500 vierkante meter ligt. Qua catering is van alles mogelijk, van een broodje kroket tot een luxe diner.

Maar het meest bijzondere aan HAL22 zijn natuurlijk de verschillende sportactiviteiten die je er kunt doen als aanvulling of afsluiting van je event. Iris: “Je kan er voor kiezen om te bowlen, padellen, squashen of snookeren. Daarnaast hebben wij een netwerk van sportprofessionals die op aanvraag per activiteit een clinic kunnen aanbieden. Zo merken wij voornamelijk bij padel (een redelijk nieuwe sport in Nederland) dat er vaak nog behoefte is aan een kennismakingsles. Dit kunnen wij ook regelen!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.