Discover the finest spaces
Delen

Utrechtse Horeca Groep breidt uit met nog een locatie: Club Claar in hartje centrum

Na Hal22, Bar Basta, Dengh en Kortjak heeft de Utrechtse Horeca Groep er nog een locatie bij: Club Claar. Eigenaren Perry Overeen en Edwin Oosterlaar, twee van de vijf eigenaren van de Utrechtse Horeca Groep, zagen wel potentie in het historische pand aan Voor Clarenburg middenin het centrum van Utrecht, op loopafstand van station Utrecht Centraal.

“In februari heeft de Utrechtse Horeca Groep de Italiaanse wijnbar Bar Basta geopend. Die ligt op twee minuten loopafstand van Club Claar. Dus de binnenstad was geen onbekend terrein”, licht Iris van Schie van Club Claar toe. “Bar Basta is ongeveer 1/8ste qua grootte van Club Claar, waardoor we vaak geen grote gezelschappen konden ontvangen in de binnenstad. Daarom zijn wij extra blij met deze toevoeging.”

Club Claar

Voordat de Utrechtse Horeca Groep eigenaar werd van dit pand zat in Voor Clarenburg 7 al een restaurant gevestigd. Het plan was dan ook in eerste instantie om alleen het meubilair wat te vernieuwen. Iris: “Uiteindelijk bleek het pand van binnen toch iets meer verouderd te zijn dan gedacht, waardoor we na overhandiging van de sleutel toch hebben besloten om alles vanaf het begin weer te herbouwen. Van de bar tot de keuken, de aparte ruimtes boven het restaurant en de personeelsruimte, alles is vernieuwd. De sloop is gestart op 1 juli en eind oktober heeft het bouwteam de laatste dingen van de verbouwing afgerond.”

“Samen met onze interieurstyliste hebben we in het restaurant een knusse hoek gemaakt die ook gebruikt kan worden voor grotere groepen en zijn de aparte zalen boven het restaurant voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor een zakelijke bijeenkomst. De namen van de zalen geeft een knipoog naar de omgeving, de zaal op de tweede verdieping heet de Vredenburg zaal en de zaal op de eerste verdieping heet de Clarenburg zaal.”

Zalen

Club Claar is voor zakelijke bijeenkomsten geopend van maandag tot en met zondag. “Deze venue is te huren voor zakelijke bijeenkomsten, presentaties, brainstormsessies, vergaderingen of privé diners. Je kan ervoor kiezen om de zalen voor een dagdeel af te huren of voor een gehele dag inclusief lunch, borrel of diner. Boven het restaurant hebben wij twee aparte ruimtes: op de eerste verdieping hebben wij de Clarenburg zaal en op de tweede verdieping hebben wij de Vredenburg zaal. Beide ruimtes hebben een capaciteit voor veertig personen. Voor dit aantal personen kunnen we verschillende opstellingen klaarzetten. In ons restaurant beneden is er ook ruimte voor grotere gezelschappen voor bijvoorbeeld een borrel of diner.”

Ook qua catering denken ze bij Club Claar graag met je mee. “Onze sales-en eventmanagers kijken graag samen met jou wat het beste past bij jouw meeting of event. Zo kunnen wij bij Club Claar een vergaderlunch verzorgen, maar ook een uitgebreid walking dinner of groepsdiner. Het eten wordt allemaal verzorgd door het keukenteam van Club Claar. Uiteraard verzorgen wij ook verse koffie en schenken wij bij de borrel heerlijke wijnen en frisse biertjes. Wil je helemaal uitpakken? Laat je door onze bartender verassen tijdens je borrel met de heerlijkste (alcoholvrije) cocktails.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.