Discover the finest spaces
Delen

Event Case: Innovatie en ondernemerschap in het kleurrijke Room Mate Bruno

Locaties komen pas echt tot leven tijdens een event! Daarom licht GreaterVenues de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. Dit keer kijken we mee bij Room Mate Bruno in Rotterdam, waar de Provincie Zuid-Holland haar event ‘5 jaar mkb Innovatiestimulering Topsectoren’ organiseerde in de gloednieuwe Eventhal! We spreken met Jean-Pierre Schuurmans, die als adviseur live-communicatie verantwoordelijk was voor de organisatie van het event.

Als ondernemer een innovatief idee hebben is één ding. Dat idee ook daadwerkelijk uitwerken tot een product of dienst én dat succesvol naar de markt brengen, is niet voor iedereen weggelegd. Daarvoor zijn kennis, geld en relaties nodig. De overheid kan hier in sommige gevallen bij helpen, bijvoorbeeld met het programma mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Tijdens het event ‘5 jaar MIT’ nodigde de provincie Zuid-Holland in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken ondernemers uit om te netwerken, voor een sterk inhoudelijk programma en voorlichting hoe je als ondernemer in aanmerking kunt komen voor subsidies.

Losse, casual sfeer

“Het event was dit jaar een feesteditie, vanwege het vijfjarig bestaan van het programma MIT. Daardoor was de belangstelling veel groter dan alleen ondernemers uit de provincie Zuid-Holland en konden we het event niet meer houden in het Provinciehuis in Den Haag. En bij dit onderwerp – innovatie en ondernemerschap – past natuurlijk geen duf conferentieoord. De uitstraling van Room Mate Bruno en de Eventhal past bij deze doelgroep en het concept dat we met ons event voor ogen hadden: proberen en doén, dat past bij ondernemers. Daar past een gloednieuw hotel met zulke bijzondere ruimten als Room Mate Bruno perfect bij. De bijzondere sfeer van deze locatie trekt mensen uit de dagelijkse sleur. En het heeft een losse, casual sfeer, wat past bij dit event.”

Room Mate Bruno is een van de meest kleurrijke locaties in Rotterdam en misschien wel in ons land. Het hotel is gevestigd in een oud pakhuis, dat van binnen volledig is omgebouwd tot een hypermodern hotel. De locatie heeft diverse zalen die volledig zijn ingericht voor bijeenkomsten. Maar wie wat meer speciaals zoekt, gaat naar de Eventhal op de begane grond. In tegenstelling tot de rest van het hotel is deze ruimte rauw en met een industriële look, en hier kan een event volledig naar wens worden opgebouwd. Jean-Pierre: “De kracht van deze zaal is het contrast met de kleurrijke rest van het hotel. Het is een ruimte waar je heel mooie dingen kan doen, alleen al met slechts wat belichting. Hoe rauw en leeg de ruimte lijkt, hij is daardoor eigenlijk ontzettend flexibel!”

Sterk inhoudelijk programma

Het programma begon met een plenaire introductie aan elkaar. In de Eventhal werden de deelnemers door Yes We Connect uitgedaagd om je kort voor te stellen aan je directe buren. Perfect passend bij de doelstellingen van het event. Daarnaast was er een presentatie van Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en een gesprek tussen staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken), gedeputeerde Adri Blom-Lemstra (provincie Zuid-Holland) en MKB-vertegenwoordiger Topsectoren Jan van Rijsingen.

De Eventhal is niet het makkelijkst in gebruik voor grote presentaties, vertelt Angeline Marx, event supervisor bij Room Mate Bruno. “Maar met een slimme opstelling en schermen is dat prima op te lossen. En het mooie is dat deze ruimte grenst aan ons ontbijtrestaurant, die we konden gebruiken voor de ontvangst. Na afloop van de plenaire sessie hebben we daar een experience floor ingericht, waar bezoekers konden netwerken. En in de zalen boven waren nog inhoudelijke sessies die je kon bezoeken. Dan moesten bezoekers een stukje door het hotel lopen, maar dat vond iedereen leuk want er is van alles te zien!”

Volgens Jean-Pierre was het een meer dan geslaagde bijeenkomst. “De organiserende partners waren zeer tevreden over zowel de inhoud, opkomst, uitvoering en de interactie tussen de deelnemers. Het is essentieel om met de juiste partijen samen te werken, zowel voor de uitvoering als het onderhouden van een goede relatie zodat je gemakkelijk kunt schakelen. Dit verliep met het Room Mate Bruno team heel soepel en natuurlijk.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.