Discover the finest spaces
Delen

Forse stijging bezoekers voor De Maaspoort Venlo

De Maaspoort Venlo beleefde in 2015 een zeer succesvol jaar. Sinds 2011 stegen de bezoekersaantallen met 42 procent, naar ruim 134.500 in 2015. Ten opzichte van 2014 ziet De Maaspoort een stijging van 6 procent. De stijging in bezoekers is grotendeels te danken aan zakelijke events, zo meldt de locatie.

2014_10_Maaspoort_Zaal-010

Verdubbeling

Het aantal commerciële activiteiten in De Maaspoort Venlo is bijna verdubbeld. De stijging komt zowel door vergaderingen en kleine congressen als door grote feesten met meer dan duizend bezoekers. Landelijk is bij podia een stijging te zien in het aantal evenementen, zo meldt de locatie in een persbericht. “Dat geldt landelijk niet voor de bezoekersaantallen op professionele voorstellingen. De Maaspoort ziet echter ook in deze bezoekersaantallen een stijging van 8 procent. De gemiddelde zaalbezetting bij professionele voorstellingen steeg met 20%.”

Het grote aantal bezoekers is volgens De Maaspoort vooral te danken aan de grote, unieke en bijzondere producties die het theater naar De Maaspoort heeft weten te halen. Zoals SINATRA100, Grease en The Common Linnets. Daarnaast spelen de hoge mate van gasttevredenheid en de steeds grotere diversiteit in het programma een rol. Landelijk gezien wordt De Maaspoort steeds vaker uitgekozen als locatie voor grote evenementen. Dit zorgt mede voor een stijging in het aantal bezoekers van evenementen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.