Discover the finest spaces
Delen

Een nieuwe, hightech zaal als emotioneel eerbetoon

De nieuwe middenzaal van Theater de Maaspoort werd gisteren, op zondag 18 augustus,  in het bijzijn van de familie Boermans en 130 genodigden feestelijk omgedoopt tot Frans Boermans zaal. De Maaspoort wil hiermee de in 1999 overleden Frans Boermans blijvend eren voor al het culturele erfgoed dat hij heeft nagelaten. Symbolisch keert Boermans nu terug naar het theater, waarmee tevens zijn vurigste wens, een klein ‘streektheaterke’ realiseren ten behoeve van het Volkstheater, postuum in vervulling kan gaan.

“Theater van het Laeve”
Afgelopen zondag onthulde Mevrouw Boermans bij de ingang van de nieuwe theaterzaal een borstbeeld van Frans Boermans met de naam “FRANS BOERMANS ZAAL” , omlijst door zijn tekst “Theater van het Laeve”. Maaspoort directeur Leon Thommassen: “De Maaspoort is trots op haar mooie theater waar zowel de professionele- als de amateurkunstproducties een prominente plaats krijgen. Het streektheater dragen we al jaren een warm hart toe. U kunt zich voorstellen dat we super blij zijn om met deze hommage aan Frans Boermans onze missie te mogen onderstrepen. We zijn en zullen altijd het huis van de stad en regio Venlo blijven, waarbij het streektheater blijvend een prominente plek krijgt.”


Multifunctioneel met hightech mogelijkheden
Vanaf september kan heel Venlo en de regio het theaterseizoen gaan ‘beleven’ in een multifunctioneel en modern gebouw. Uiteraard trapt het Volkstheater Frans Boermans het nieuwe theaterseizoen af met de voorstelling “Een straatje van niks, die Floddergats” in de Frans Boermans zaal. De nieuwe zaal is mede door zijn multifunctionele karakter met hightech mogelijkheden een spectaculaire aanvulling waar de Maaspoort lang op heeft gewacht. Het publiek kan ook bij staconcerten komen swingen op de dansvloer en tijdens cabaretvoorstellingen genieten van hapjes en drankjes in een gezellige café-opstelling. Verder is deze zaal uitermate geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, feesten en zelfs huwelijken, nu Theater de Maaspoort officieel benoemd is tot trouwlocatie. Het is vanaf nu allemaal mogelijk bij de Maaspoort.

Open dagen
Theater de Maaspoort wordt officieel geopend op 29 augustus. Op 30 augustus, 4, 5 en 6 september staan diverse concerten gepland en tijdens de Open Dagen op 31 augustus en 1 september kan het publiek het hele gebouw én de nieuwe Frans Boermans zaal komen bewonderen. Het feestprogramma is te bekijken op de website van Theater de Maaspoort.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.